90'ların takımı, Fener Antalya'da yine güldü

90'ların takımı, Fener Antalya'da yine güldü

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Webo ve Diarra'nın karşılıklı golleriyle 1-1 giden maçta Antalya'yı da Sow'un 90. dakikadaki vuruşuyla 2-1 mağlup etti.

Futbol için mükemmel bir Akdeniz akşamında, istim üstündeki lider Fenerbahçe galibiyet serisini sürdürmek, ev sahibi Antalya ise galibiyet hasretini dindirmek istiyordu. Haftalardır kazanan Fenerbahçe favori olarak çıktığı maçın henüz 5. dakikasında bulduğu golle öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan Gönül ortaladı, Webo bekletmeden vurdu: 1-0. Erken gol, deplasmanda 90+ golleriyle kazanmaya alışan Fenerbahçe'nin bu sefer işi garantiye alacağının sinyali olarak yorumlandı. Üst üste gelen pozisyonlar da bunu destekler nitelikteydi. Ancak Hakan Arıkan gecenin yıldırı olmaya karar verince sarı-lacivertliler kan terledi. 7'de Sow'un ceza sahanın içindeki vuruşunu çelen Hakan, 8'de inanılmaz işler yaptı ve belki de maçın kırılma noktası da bu anlarda yaşandı. 44'te Antalya'nın kullandığı kornerde kafalardan seken topu Serkan ceza sahasına gönderdi, arka direkte Diarra, Fenerbahçe'ye soyunma odasına gitmeden soğuk duş aldırdı: 1-1. nbsp;İkinci yarıda da Hakan Arıkan ile sarı-lacivertli forvetlerin savaşı devam etti. Kuyt-Webo-Sow üçlüsüne 63'de Alper'in yerine oyuna dahil olan Emenike de katıldı ama Hakan yıkılmadı. Fenerbahçe'nin topyekûn hücumlarından sonuç çıkmaması bir yana Antalyaspor ani geliştirdiği ataklarda panik yapmasa liderin sezonun ikinci yenilgisini yaşaması işten bile değildi. Velhasıl kelam; futbolseverler berabere biten ama nefes kesen bir oyun izledi diyecektik ki; bu sezon klasikleşen bir durum yaşandı. Dakika 90'ı gösterirken Antalya inanılmaz bir fırsatı harcadı, ani gelişen kontra atakta, Emenike mükemmel çalımlarla Antalya savunmasının dengesini bozdu ve topu Sow'a çıkardı, Senegalli için tabelayı değiştirmek zor olmadı: 2-1. Maçın özeti; Hakan Arıkan yıkıldı, 4. kez son dakika golüyle deplasmanda kazanan Fenerbahçe, en yakın takipçisi Kasımpaşa ile puan farkını 6'ya çıkararak liderliğini sürdürdü. nbsp;M.Emin Uluç

F.Bahçe üst üste 5. maçını da kazandı
MSezona Konya mağlubiyetiyle başladıktan sonra üst üste 5 galibiyet alan Fenerbahçe'nin hızı 7. haftadaki Trabzon karşılaşmasında kesilmişti. Sarı Kanarya baştan sona baskılı oynadığı o maçtan 0-0'lık sonuçla ayrılmak zorunda kalmıştı. Ancak sarı-lacivertliler, Kadıköy'de Karadeniz ekibiyle berabere kaldıktan sonra yeni bir 5'lik seriye daha imza atmayı başardı. Erciyes (2-1), Antep (3-1), Bursa (3-2), G.Saray (2-0) derken Antalya'yı da 2-1 yenerek galibiyet zincirine ekleyen Fenerbahçe zirve keyfini devam ettirdi. Bu maç aynı zamanda sarı-lacivertlilerin üst üste kazandığı 5. deplasman karşılaşması oldu. Öte yandan F.Bahçe, Süper Lig'de bu sezon oynadığı maçların son 15 dakikalarında bulduğu gol sayısını, Antalyaspor maçının ardından 9'a çıkarttı. Fener 76.dakika ile uzatmalar arasında geçen sürede 9 gol atarken bu alanda da ligin en başarılı takımı oldu. Son 15 dakikalık dilimde Emenike 3, Sow 3, Alper, Webo ve Egemen 1'er gol kaydetti.

BİTİRİM İKİLİ nbsp;
WEBO amp;SOW

Fenerbahçe'de Antalya karşısında altın değerindeki üç puanı Webo amp;Sow ikilisi getirdi. Webo bu sezon 5. golüne imza atarken son dakikada Antalyaspor ağlarını havalandıran Sow sarı-lacivertli formayla bu sezon ligde 6. golünü kaydetti. 12. haftada toplam 11 gole ulaşan ikili F.Bahçe'yi adeta sırtlamış götürüyor. Maçı değerlendiren gecenin skorerlerinden Webo, "İlk yarıda çok fazla gol pozisyonuna girdik ama değerlendiremedik. Sonrasında beraberliğe düştük fakat üstesinden geldik ve 2-1 kazandık. Son dakika golüne çok mutlu oldum. Şans var mı derseniz; şans filan yok. Maçı istiyoruz ve takımımız güçlü. Son dakikaya kadar mücadele ediyoruz" sözlerini kullandı. Galibiyet golünün kahramanı Sow ise, "İlk 45 dakika çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Rakibimize büyük saygı duyuyorum ama 4-0, 5-0'a kadar skoru getirecek pozisyonlar yakaladık. Böyle iyi takımlara ilk golü attıktan sonra ikinci, üçüncü golü bulmalıyız ki sıkıntı yaşamayalım. Benim golümde topu kenardan taşıyan Emenike'ydi, hiç düşünmeden kaleye yöneldim. Emenike'nin neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Çok güçlü bir oyuncu. Soyunma odasında herkes çok mutluydu. Dördüncü defa son dakika golüyle galip geliyoruz, çok mutluyuz" şeklinde konuştu.


VOLKAN: İNANMIŞ BİR TAKIMIZ
F.Bahçe'de dün iğneyle maça çıkan kaleci Volkan Demirel, "Son dakikalarda gelen golle maç kazanmak 3 puanı çok değerli kılıyor. İlk yarı elimize geçen çok fırsat oldu. Atsaydık oyun daha önce rahatlayacaktı" derken, "Karşılıklı pozisyonlar vardı ama onlarınkiler daha netti. Son dakikada güzel bir gol oldu. İnanmış bir takım var. Son dakika golleri şans, tesadüf değil, inanmışlığın karşılığı" sözlerini kullandı.

TRİBÜNLER DOLDU
Antalyalı futbolseverler takımlarının Fenerbahçe ile oynadığı maça yoğun ilgi gösterdi. Akdeniz Üniversitesi Stadı'nı tamamen dolduran kırmızı-beyazlılar takımlarına yoğun destek verdi. Bu arada Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan 500 kişilik yerde boşluk bırakmadı.

Diarra affetmedi
F.Bahçe'de Egemen dün her zamanki gibi canını dişine taksa da Diarra'nın golüne engel olamadı. Senegalli oyuncunun golü sarı-lacivertlilere uzun süre soğuk terler döktürse de Sarı Kanarya bir kere daha son dakikada güldü.

OTOBÜSTE KOPTULAR!
F.Bahçe takım otobüsü dönüş yolunda eğlence doluydu. Webo eline mikrofon alıp maçta çok kötü bir şut çıkaran Selçuk Şahin'e, "Dün idmanda 60 şut attın, 55'i gol oldu; beşi direkten döndü, o vuruşu nasıl başardın" diye takıldı. Futbolcular gülme krizine girerken Selçuk da, "Bazen şansızlık oluyor, 40 metreden gol atmışlığım var. Bilen bilir" şeklinde kendini savundu ama gülmekten kimsenin duyduğu yoktu. nbsp;


ARKADAŞLARINDAN SEDEF'E JEST
Golü ona hediye ettiler
İki hafta önce kalp krizi teşhisiyle yatırıldığı hastanede 3 kez anjiyo tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edilen Medical Park Antalyasporlu Mehmet Sedef'e takım arkadaşları büyük bir jest yaptı. Diarra 44. dakikada attığı gol sonrasında kulübeye gidip Mehmet Sedef'in formasını aldı ve havaya kaldırdı. nbsp;Bu hareket 3-4 haftalık dinlenme sürecinde bulunan Mehmet'e büyük bir moral oldu.





TWITTER'DAN
Selçuk Şahin'in içine Sabri kaçmış. Attığı şut Antalya sokaklarında deli fişek misali dolanıyor.
@19GALATASARAY05
Tarihte bugün 24.11.2013: Türkiye aya ilk topunu gönderdi. Teşekkürler Selçuk Şahin.
@ahmetcangungor
Yarın TFF'ye başvuracağım Fener'in maçları 89 dakika oynansın diye.
@Bayireemirhan
Umudun bittiği yerde Fenerbahçe varmış bugün de bunu anladık.
@yetkin_ibrahim

nbsp;90'ların takımı, Fener Antalya'da yine güldü

nbsp;90'ların takımı, Fener Antalya'da yine güldü


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...