5 maçta 4'e katladı

Düzenleyen:
5 maçta 4'e katladı

SPOR Haberleri

Sözleşmesinde “2017-18 sezonu sonunda 8 milyon avroya serbest kalabilir” maddesi bulunan Tolga Ciğerci’yi daha erken kadrosuna katmak isteyen 13 milyon avroyu gözden çıkarmak zorunda

Burhan Can TERZİ

Galatasaray’ın sezon başında Hertha Berlin’den 3 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Tolga Ciğerci her geçen hafta daha da parlıyor…  Geçen yıl orta sahada yaşanan büyük probleme çare olarak transfer edilen 24 yaşındaki oyuncu şu ana kadar Cimbom’a maksimum fayda sağladı. Koşu tablosunda sürekli zirvede yer alan Tolga, Beşiktaş derbisinde de tahtını kimselere bırakmadı. 12 bin 50 metre koşan başarılı futbolcu oyunun iki yönünü de muhteşem oynayarak alkış topladı. Tolga’nın çizmiş olduğu grafik Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. Alman ekolüyle yetişen Tolga Ciğerci’yi İngiltere’den Liverpool, Manchester City; İspanya’dan da Atletico Madrid, Valencia gibi dev kulüpler takip etmeye başladı.
Arda’yı geçecek
Galatasaray ile 3 yıllığına anlaşan Tolga Ciğerci’nin sözleşmesinde “Futbolcunun 2017-2018 sezonunun sonunda 8 milyon avro karşılığında tek taraflı fesih hakkı vardır” maddesi bulunuyor. Oyuncuya minimum 8 milyon avro biçen sarı-kırmızılılar, herhangi bir kulüp 2018 Mayıs’ından önce Tolga için masaya oturmak isterse en az 13 milyon avro talep edecek. Arda Turan’ı Atletico Madrid’e 12 milyon avroya satan G.Saray bu anlamda çıtayı da yükseltmek hedefinde. 
Sadece istatistikler değil
Süper Lig’in 5 haftalık bölümünde yüzde 89’luk isabetli pas oranı yakalayan Tolga’nın mercek altında alınmasının sebebi sadece grafikler değil aynı zamanda fiziksel özellikleri… 1.85 metre boyunda olan milli futbolcu hava toplarına da hakim ve ikili mücadelelerde çok başarılı. Tolga yine bacaklarının uzun olmasının vermiş olduğu avantajla çok fazla top arası yapıyor ve rakip oyuncuların hareket alanını kısıtlıyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...