37 yaşındaki Emre'den utanın

Düzenleyen:
37 yaşındaki Emre'den utanın

SPOR Haberleri

Evet hakem hatalı kararlar verdi. Evet erken yediğimiz gol gardımızı düşürdü! Peki biz ne yaptık? Taktiği tekniği de bir kenara bırakalım... Koştuk mu, savaştık mı, mücadele ettik mi? 14 kişi içinde bir tek çırpınan, tepki koyan, hırs yapan Emre Belözoğlu vardı? YAZIK

Uğur Aktan - Röportajlarda millî takım mevzubahis olduğunda her şey teferruattır sözünü duyarız inanırız. Ancak Ukrayna ile yaptığımız maçta bu ifadelerin sözde kaldığını gördük sanki. Nasıl mı? Biz ki şerefli ikincilikleri gören ve teselli bulan bir takımdık. Yıllarımız böyle geçti, hatta bir nesil öyle büyüdü. 7-8 yerdik ama “ezilmedik” derdik. Ukrayna karşısında hem yenildik, hem ezildik. Hakem hatalı mı? KUŞKUSUZ. Skoru etkiledi mi? Hem de DİREKT. Skoru bir kenara bırakıp oyuna bakarsak peki biz ne yaptık? Hanginiz mücadele etti? Hanginiz savaştı? Hanginiz skora, oyunuyla tepki koydu? Hanginiz hırsıyla ön plana çıktı? 

Kocaman sıfır
Cevap mı? 37’lik Emre Belözoğlu... Hani şu 3 yıl önce millî takımı bırakan ve maalesef Türk futbolunun ayıbı olarak yerine bir tane (futboluyla) Emre Belözoğlu koyamadığımız isim. Ne mi yaptı? Sahanın her yerindeydi. Pres yaptı, oyun kurmaya çalıştı, sorumluluk aldı, yeri geldi hata yapan takım arkadaşına bağırdı çağırdı, hatta sınırları aşıp küfür bile etti. 37’lik Emre’nin hırsı ve isteği karşısında etkisiz çok isim vardı. Hangi birini sayalım. 20’lik Cengiz Ünder’i mi, 22’lik Ozan Tufan’ı mı?, 27’lik Şener’i mi?, 23’lük Hakan Çalhanoğlu’nu mu?, 25’lik Tolga Ciğerci’yi mi? Ve maç boyu koca bir hiçtik. Toplam şutumuz 3 ve sadece 1’inde isabet sağlamışız. 10 ortadan sadece 1’inde isabet bulmuşuz. Bu mudur Dünya Kupası’na gidecek Türkiye! 

SHEVA ÖZETLEDİ: Anlayış yok
Ukrayna Millî Takımı’nın hocası Shevchenko bizim durumumuzu çok iyi özetlemişti. Sheva maç sonu bizimel ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: Türkiye’de iyi oyuncular var ama galiba takımda bir anlayış yok. Bunda yeni çalışmaya başlamalarının etkisi olduğunu düşünüyorum. Potansiyelleri büyük, başarılı olacaklarına inanıyorum. Tekrar vurgulamak istiyorum, Türkiye’nin çok iyi oyuncuları var, çok başarılı bir teknik direktörü var. Türkiye’nin geleceği parlak olacaktır.

Hani video bozardı?
Ukrayna maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Video Asistan Hakem (VAH) için eleştirilerini dile getiren A Millî Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmada  cep telefonuna sarıldı. Ukrayna maçının devre arasında maçın hakemine telefondan yenilen 2 golün birinin ofsayt, diğerinin de aut olduğunu göstermek isteyen Lucescu’ya sosyal medyadan yoğun tepki geldi. Rumen teknik adam video hakem sisteminin futbolun tabiatını bozacağını söylemişti. 

Bir kaç taraftar karşıladı
Dünya Kupası Grup Elemelerinde Ukrayna’ya 2-0 yenilen millîler yurda dündü. Hırvatistan maçı için direkt Eskişehir’e giden kafilemizi sadece bir kaç taraftar karşıladı. Takımın moralinin oldukça bozuk olduğu da gözlendi. Millîlerin ilk çalışmasını akşam Eskişehir Yeni Stadyumu’nda yaptı. 

Hiç de öyle değilmiş hocam!
Rumen hocanın söyleminin aksine Ukrayna Millî Takımı’nın 11’i 6 farklı takımdan kurulu.
Ne ilginçtir ki Türkiye 11’inde de 6 kulüp var
A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2-0’lık Ukrayna maçının ardından yaptığı açıklamada yenilginin temel sebebinin Türk futbolundaki yabancı sınırlaması olduğunu belirtirken, meselenin yerli oyuncuların yeterince süre bulamaması olduğunu söyledi. Peki Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev’den kurulu bir millî takım olduğunu ve Türk Millî Takımı’nın çok fazla takıma dağılmış olduğunu belirten Lucescu’nun bu sözleri ne kadar doğru? Rumen teknik adamın sözlerinin aksine Ukrayna Millî Takımı’nın önceki gün oynanan karşılaşmaya ilk 11’de altı farklı takımın oyuncusuyla çıktığı görülürken, bu sayının A Millî Takımımızda da altı olması dikkat çekiyor. Öte yandan katılmak için mücadele ettiğimiz Dünya Kupası’nın son finalini oynayan Almanya ile Arjantin’in de o finalde oynattığı oyuncuların birçok farklı takıma dağıldığı görülüyor. Millîlerin Ukrayna ile karşılaştığı gün oynanan İspanya-İtalya karşılaşmasında İspanya 11’i beş farklı takımdan oluşurken, İtalya 11’i ise tam 10 farklı takımdan oluşmuştu. İşte Lucescu’nun sözlerinin aksine Ukrayna, Türkiye ve Dünya Kupası’nın son finalistlerinin oyuncu havuzu... 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...