26 Olimpik federasyondan 17'sinin başkanı aynı kaldı

Düzenleyen:
26 Olimpik federasyondan 17'sinin başkanı aynı kaldı

SPOR Haberleri

2016 Rio sonrası Bakan Kılıç, “Şapkasını önüne koyacak çok kişi var” dedi ama kimse üzerine alınmadı

Hasan Sarıçiçek - Başarısızlık takdir gördü! Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç sadece 8 madalya kazandığımız 2016 Rio Olimpiyatları sonrası şunları söylemişti: “Sportif başarının bir federasyon ve başkanı için en önemli kıstas olduğunu dile getirmiştim. Olimpiyatlar bitti, öz eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi ama yönetim anlamında olimpik 26 federasyondan sadece 9’u dışında değişen olmadı… Hâl böyle olunca insan ister istemez soruyor; “Peki o zaman ne değişti?”

 Göreve talip olmadılar
Sözüm ona sandık kuruldu kurulmasına ama genel kurullarda olimpik branşlarda 26 federasyondan 17’sini mevcut başkanlar kazanırken, sadece 9 federasyonda değişiklik gerçekleşti. Onda da mevcut 3 başkan seçime girmedi. Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, koltuğu Hidayet Türkoğlu’na, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal görevi Sezer Huysuz’a, Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan, Sadık Karakan’a devretti.

 Tek adaylı seçim!
Seçimlerin bir ilginç yanı da 17 adayın rakipsiz oluşuydu. İşte, delegelerin yüzde 15’inin imzasını alarak seçime tek aday olarak giren ve görevlerine devam eden federasyon başkanları: Atletizm: Fatih Çintimar, Atıcılık ve Avcılık: Ufuk Arman, Badminton: Murat Özmekik, Bilardo: Ersan Ercan, Boks: Eyüp Gözgeç, Cimnastik: Suat Çelen, Dans Sporları: Tolga Han Çinkitaş, Eskrim: Murat Atalı, Golf: Ahmet Ali Ağaoğlu, Karate: Esat Delihasan, Kick Boks: Salim Kayıcı, Motosiklet: Bekir Yunus Uçar, Muay Thai: Halil Durna, Okçuluk: Abdullah Topaloğlu, Sutopu: Vedat Akgün, Tenis: Cengiz Durmuş, Vücut Geliştirme: Niyazi Kurt.

 Bisiklette 12 yıl sonra...
Bisiklet Federasyonu’nda başkan 12 yıl sonra değişti. Eski başkan Emin Müftüoğlu, koltuğu yarıştığı Erol Küçükbakırcı’ya kaptırdı, Briç Federasyonu Başkanı Nevzat Aydoğdu ise seçimi Nafiz Zorlu’ya kaybetti. Oktay Çimen’in 16 yıllık başkanlığına son veren Kerim Koç da koltuğun yeni sahibi oldu. Herkes İçin Spor Federasyonu’nda ise Erdal Zorba ise aday olmayınca Yasin Bölükbaşı görevi devraldı.

Basketbola iptal davası
Hidayet Türkoğlu’nun başkan seçildiği Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Seçimli Olağan Genel Kurulu için iptal davası açıldı. Konuyu yargıya taşıyan Basketbol Taban Hareketi Lideri Ayberk Yağız, Türkoğlu’nun NBA’de oynadığı dönemde doping nedeniyle 6 ay ceza almış olmasını gerekçe gösterdi.

Sadece 2 kadın var
Oryantiring Federasyonu’nda mevcut başkan Tekin Çolakoğlu’nu 2 oy farkla geride bırakan Hacer Akyüz ile Yelken Federasyonu’nda Serhat Belli’yi geçen Özlem Akdurak iki kadın başkan oldu. Bedensel Engelliler Federasyonu’nda seçim 3 Aralık, Beyzbol Federasyonu’nda ise 8 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

 


YENİ BAŞKANLAR
- Basketbol: Hidayet Türkoğlu
- Bisiklet: Erol Küçükbakırcı
- Judo: Sezer Huysuz
- Hokey: Sadık Karakan
- Herkes İçin Spor Federasyonu:          
     Yasin Bölükbaşı
- Kano ve Rafting: A.Cavit Kabakcı
- Masa tenisi: Kerim Koç 
- Oryantiring: Hacer Akyüz
- Sualtı: Şahin Özen
- Voleybol: Mehmet Akif Üstündağ
- Yelken: Özlem Özdurak
- Yüzme: Aydın Karakuzu


DEVAM EDENLER
- Atletizm: Fatih Çintimar
- Atıcılık ve Avcılık: Ufuk Arman
- Badminton: Murat Özmekik
- Bilardo: Ersan Ercan
- Binicilik: Bülent Bora
- Briç: Nevzat Aydoğdu
- Bocce: Ahmet Recep Tekcan
- Boks: Eyüp Gözgeç
- Bedensel Engelliler: Arif Öztürk
- Cimnastik: Suat Çelen
- Dans Sporları: Tolga Han Çinkitaş
- Eskrim: Murat Atalı
- Golf: Ahmet Ali Ağaoğlu
- Güreş: Musa Aydın
- Halk Oyunları: Gürhan Ozanoğlu
- Halter: Tamer Taşpınar
- Hentbol: Bilal Eyüpoğlu
- İzcilik: Hasan Subaşı
- İşitme Engelliler: Y.Ümit Kihtir
- Karate: Esat Delihasan
- Kick Boks: Salim Kayıcı
- Kürek: İlhami İşseven
- Motosiklet: Bekir Yunus Uçar
- Muay Thai: Halil Durna
- Okçuluk: Abdullah Topaloğlu
- Otomobil: Serkan Yazıcı
- Okul Sporları: Ö.Fatih Karakullukçu
- Özel Sporcular: Birol Aydın
- Satranç: Gülkız Tülay
- Sutopu: Vedat Akgün
- Tekvando: Metin Şahin
- Tenis: Cengiz Durmuş
- Üniversite Sporları: Kemal Tamer
- Triatlon: İsa Tamer Çelik
- Vücut Geliştirme: Niyazi Kurt

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...