25 milyona dünya yıldızı

Düzenleyen:
25 milyona dünya yıldızı

SPOR Haberleri

“Taraftarımız Kara Kartal uygulamasına üye olursa (25 milyon kişi) bir dünya yıldızı alabiliriz. Akıllı stadımız sayesinde Beşiktaş’ın geçmişteki kayıplarını kurtardık”

Beşiktaş’ta dün Vodafone Arena Akıllı Stadyum altyapısının tanıtımı vardı. Başkan Fikret Orman önemli açıklamalarda bulundu. Hikâyesine 2013’te başlanan Vodafone Arena’nın geldiği noktanın gurur verici olduğunu belirten Orman, yeni evlerinin Katar’da Dünya Kupası için yapılan statlara örnek teşkil ettiğini de vurguladı. İnönü Stadı’ndaki 9-10 milyon dolarlık gelirin artık 40-45 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Orman “Bu rakamı 50 milyon dolara çıkarmak istiyoruz.Vodafone Arena Stadı ile birlikte Beşiktaş’ın geçmişten gelen kayıplarından kurtulduk” dedi. 
Karşılıksız ilişki yok
“Bugün Vodafone Arena eşsiz mimarisi ve teknik özellikleriyle İstanbul’un en önemli dokusu haline gelmiştir. Sadece stat değil bir eğlence merkezi, konser merkezi, moda merkezi çevreye hizmet eden şehir konsepti, cazibe merkezi oldu” ifadesini kullanan Orman transfer müjdesini ise taraftara bağladı. Başkan “Beşiktaşlı taraftarların Kara Kartal uygulamasına üye olmalarıyla dünya yıldızı alabiliriz. Beşiktaş’ın 25 milyon üzerinde taraftarı var. 25 milyon kişi üye olursa bir dünya yıldızı gelir. Herkes Beşiktaş’a olan sevgisiyle bir şey verir, bir şey alır. Karşılıksız bir ilişkimiz yok bizim” diye konuştu.
Ümraniye’ye 10 milyon
Orman sonrasında sözlerine şöyle devam etti: “Beşiktaş kültüründe altyapı çok önemlidir. Altyapıdan gelen oyunculara büyük sevgiyle bakar Beşiktaşlılar. O yüzden Necip Uysal ve Atınç Nukan gibi oyuncular bizim için çok önemlidir. Altyapıyla alakalı eksiklerimiz var. Bir kısmını yaptık. Daha yapacaklarımız var. Bürokratik engeller var, onlarla uğraşıyoruz. Sezon bitince Ümraniye’ye 10 milyon lira gibi bir yatırım yapacağız. Futbol akademisi haline gelecek. Yeni bir takım alma sürecimiz var. Vodafone ile sosyal sorumluluk olarak da bakıyoruz. Yakın zamanda netleşir.”

Orman: Neler yaşamadık ki...
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ile birlikte bilgilendirmede bulunan başkan Fikret Orman Vodafone gibi global bir markayla çalıştıkları için mutlu olduklarını söyledi ve “Vodafone Arena, 2016’da tüm dünyada açılan statların değerlendirmeye alındığı halk oylamasında birinci oldu. Şampiyonluk turunu burada attık. Stadımız 2016 yılında en çok konuşulan stat oldu. İlk yılımızda UEFA ve Süper Kupa finali için aday olduk. Övünerek söylemek istiyorum, bizim talebimizle beraber UEFA yetkililerinin böyle bir şey yapmak istemeleriyle gerçekleşti” dedi ve haklı gururunu anlattı. 

Arena’ya 40 milyon TL

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy , Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek Beşiktaş’la 4 yıl önce 150 milyon doları aşan değeriyle Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını imzaladıklarını anımsatarak detaylı bilgilerdirme yaptı: “Vodafone Arena dünyanın en ileri teknolojileriyle kuruldu, bunu sağlamak ancak inşaat sırasında yapılan teknoloji yatırımı ile mümkün. Stat bittikten sonra eklediğiniz bir iki özellikle o stat akıllı olmuyor. Vodafone Arena’ya 40 milyon liralık teknoloji yatırımı yaptık. Bu inşaat aşamasından başlayarak yaptığımız yatırımla da Vodafone Arena’nın bir teknoloji merkezi olmasını sağladık.”

5 KATMANLI AKILLI ALTYAPI
∂ İlk katmanı, teknolojinin kalbi olan data ve telekom odalarından oluşuyor.
∂ İkinci katmanı, Vodafone SüperNet Wi-Fi ve 4.5G ile kesintisiz bağlantı. 
∂ Üçüncü katman, tek merkezden yönetilen ekranlar ve videowall’lar. 
∂ Dördüncü katman, Vodafone Arena’nın pusulası mobil uygulama yer alıyor. 
∂ Son katman ise maç deneyimini zenginleştiren Vodafone servisleri.
 

Statta canlı maç yayını
“Vodafone Arena” mobil uygulaması kullanıcılara maçla ilgili her detaya maç sırasında her an ulaşma, ayrıca sürpriz istatistikleri ve ısı haritalarını takip etme imkânı sağlıyor. Stattakilere Wi-Fi bağlantısını kullanarak canlı maç yayını izleme imkanı sunuluyor. 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacı karşılanıyor. 4.5G bağlantısı için çatıda 74; soyunma odaları, restoranlar, asansörler ve otopark girişi gibi kapalı alanlarda ise yaklaşık 250 ayrı noktadan kapsama sağlanıyor. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...