21 yıllık rekor böyle tarih oldu - İZLE

21 yıllık rekor böyle tarih oldu - İZLE

SPOR Haberleri

Fransız sırıkla atlamacı Renaud Lavillenie, 6.16'yı ilk hakkında geçerek Sergey Bubka'nın 21 yıldır kırılamayan dünya rekorunu eline geçirerek tarihe geçti

Fransız sırıkla atlamacı, Ukrayna'nın Donetsk kentinde gerçekleşen Samsung Pole Vault Stars'da 6.16'yı ilk hakkında geçmeyi başardı.Daha önceki salon rekoru, 21 Şubat 1993'te gerçekleştirdiği 6.15'lik dereceyle Ukraynalı efsane Sergey Bubka'ya aitti. Bubka da rekor atlayışı aynı yerde, Donetsk'te yapmıştı. Açık hava dünya rekoru ise 6.14 ile hala Bubka'ya ait.
##tgvideo##
BUBKA REKORU YORUMLADI
İzleyiciler arasında bulunan Sergei Bubka da Lavillenie'yi alkışlayanlar arasındaydı.

Rekor hakkında konuşan Fransız atlet:" İnanılmaz duygular içerisindeyim, şu anda uzaya çıkmış durumdayım ve dünyaya inmem uzun zaman alacak." dedi.

21 yıl önce kırdığı rekoru, kendi evinde, gözleri önünde kırılan Bubka ise, "Rekoru Lavillenie'nin kırmasından dolayı çok mutluyum, bu olayın benim evimde, Donetsk'de olmasından ayrıca mutluluk duydum."dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...