2022 FIFA Yılın 11'i belirlendi, Lionel Messi yılın futbolcusu seçildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2022 FIFA Yılın 11'i belirlendi, Lionel Messi yılın futbolcusu seçildi

SPOR Haberleri

FIFA tarafından 2022 yılının en iyilerinin belirlendiği gala gecesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki Pleyel Konser Salonu'nda düzenlendi. PSG'nin Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi, 2022 yılının en iyi oyuncusu seçildi. Yılın kaleci ödülünü kazanan Arjantin Milli Takımı ve Aston Villa'nın kalecisi Emiliano Martinez'in konuşması alkış aldı.

France Football dergisi ile 2010'dan itibaren yürütülen ortaklığın sona ermesinin ardından hayata geçirilen FIFA En İyiler Ödülleri, 7. kez dağıtıldı. 

YILIN KALECİSİ MARTİNEZ

Yılın kaleci ödülünü Arjantin Milli Takımı ve Aston Villa'nın kalesini koruyan Emiliano Martinez kazanırken yılın teknik direktörü ödülünü de Arjantin'i Dünya Kupası'nda zirveye taşıyan Lionel Scaloni seçildi.

FIFA Yılın 11'inde ise Courtois, Hakimi, Van Dijk, Cancelo, Casemiro, Modric, De Bruyne, Messi, Haaland, Benzema ve Mbappe yer aldı.

2022 FIFA Yılın 11'i belirlendi, Lionel Messi yılın futbolcusu seçildi

Emiliano Martinez: “İdollerim mi? Aklıma gelen tek şey, annemin günde 8-9 saat evlere temizliğe gitmesi ve babamın her gün çalışması. İdollerim onlar”

YILIN FUTBOLCUSU LİONEL MESSİ

PSG'nin Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi, 2022 yılının en iyi oyuncusu seçildi.

Attığı 7 golle Arjantin Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmasında başrolü üstlenen Messi, PSG'den takım arkadaşı Kylian Mbappe ve Real Madrid'den Karim Benzema'yı geride bıraktı.

Ödülü aldıktan sonra konuşan yıldız oyuncu, "Dünya Kupası galibiyeti, kariyerimde başıma gelen en iyi şeydi. Yıllarca uğraştıktan sonra bunu başarmama yardım eden Tanrı'ya şükürler olsun. Bu serüveni çok özel ve çok güzel yaşadıkları için aileme, Arjantin halkına teşekkür etmek istiyorum. Anılarımız ömür boyu bizimle kalacak" dedi.

Tecrübeli oyuncu kariyerinde 77. bireysel ödülünü kazandı. Yılın En İyi oyuncusu oylamasında Messi 52 oyla zirvede yer alırken, Arjantinliyi 44 oyla Mbappe, 34 oyla Benzema takip etti.

2022 FIFA Yılın 11'i belirlendi, Lionel Messi yılın futbolcusu seçildi

Galaya eski İtalyan futbolcu Alessandro Del Piero da ailesiyle katıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...