2022 Dünya Kupası'nda sıcaklık endişesi

2022 Dünya Kupası'nda sıcaklık endişesi

SPOR Haberleri

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Katar'da yapılması planlanan 2022 Dünya Kupası'nı kış aylarına alma planlarına ülkeden tepki geldi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA'nın, Katar'da yapılması planlanan 2022 Dünya Kupası'nı kış aylarına alma planlarını kendileriyle tartışmasını beklediklerini açıkladı. Olimpiyat Komitesi yetkilileri, FIFA'nın Dünya Kupası'nı Ocak ya da Şubat ayına kaydırması durumunda, şampiyonanın Kış Olimpiyatları'yla çakışacağını belirtiyor.Katar'da yaz aylarındaki yüksek sıcaklık nedeniyle, sporcuların sağlığı konusunda endişeler dile getiriliyor ve Dünya Kupası'nın tarihinin değiştirilmesi çağrıları yapılıyordu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bir sözcüsü "FIFA'nın planladığı değişiklikleri bizimle tartışacağına eminiz. Böylece, Kış Olimpiyatları ve Dünya Kupası'nın planlamasını yapıp tarihlerin çakışmasını önleyebiliriz." dedi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'ya üye 54 futbol federasyonu, 2022 yılında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın tarihinin değiştirilmesine destek verdiklerini açıklamışlardı. Ancak UEFA'nın, Kasım ya da Aralık ayları yerine, Dünya Kupası'nın Ocak ayında yapılmasını tercih ettiği, böylece Şampiyonlar Ligi takvimiyle bir çakışmayı önlemek istedikleri belirtiliyor. FIFA Yönetim Kurulu'nun da 2022 Dünya Kupası'nın kış aylarına alınması konusunda 3 Ekim'de Zürih'te yapacağı toplantıda bir prensip kararı alması bekleniyor. Katar'ın Organizasyon Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada "Biz teklifimizi yaz aylarında yapılacak bir Dünya Kupası için verdik. Eğer uluslararası futbol toplumu şampiyonayı kış aylarına kaydırmamızı isterse bunu da yapabiliriz. Ancak geliştirdiğimiz çevreyle dost soğutma teknolojileri; ulusumuz, bölgemiz ve diğer benzer ülkeler için bu organizasyondan kalacak en büyük miras olacak" dedi. (BBC Türkçe)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...