2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti
SPOR Haberleri

2022 Katar Dünya Kupası'nda final maçı izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Normal süresi 2-2 biten maç uzatmalara gitti. 3-3 biten uzatmalar penaltılara gitti. Penaltılarla yıkılan taraf Fransa olurken kupanın sahibi ise Arjantin oldu.

Futbolseverleri ekran başına kilitleyen 2022 Dünya Kupası’nda final heyecanı izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen kupanın final maçında Arjantin -  Fransa ile karşı karşıya geldi. Lionel Messi ile Mbappe arasındaki yıldızlar savaşı ya da Fransa-Arjantin arasındaki asrın finali asrın mücadelesine sahne oldu. Normal süresi 2-2 biten maç uzatmalara gitti. 3-3 biten uzatmalar penaltılara gitti. Penaltılarla yıkılan taraf Fransa olurken kupanın sahibi ise Arjantin oldu. 

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

MAÇTAN KISA KISA

Arjantin karşılaşmanın ilk yarısında, 23. dakikada Messi (penaltı) ve 36. dakikada Di Maria ile 2-0 öne geçti. Fransa ise mücadelenin ikinci yarısında 80. ve 81. dakikalarda Mbappe'nin attığı gollerle (ilki penaltı) skoru 2-2'ye getirdi.  Dev mücadelenin 90 dakikası 2-2 sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.  Maçın 109.'uncu dakikasında Arjantin bir kez daha öne geçti. Arjantin paslarla Fransa ceza sahasına girdi, Lautaro Martinez sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Lloris'ten seken topa Messi yakın mesafeden vurdu, gol çizgisini geçen topa Kounde uzaklaştırdı ancak hakem gol kararını verdi: 3-2. 116. dakikada Fransa bir penaltı daha kazandı. Mbappe'nin şutunda, Montiel ceza sahasında elle müdahale edince hakem bir kez daha penaltı kararını verdi. 118. dakikada penaltıyı kullanan Mbappe, kaleci ve topu ayrı köşelere yolladı: 3-3.

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

FRANSA PENALTILARLA YIKILDI

Arjantin'de Messi, Dybala, Paredes ve Montiel ile penaltı atışlarını gole çevirdi ve Güney Amerika ekibi Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Fransa'da Coman ve Tchouameni penaltı atışından yararlanamadı. Mbappe ve Kolo Muani'nin penaltı atışlarındaki golleri ise Fransa'ya yetmedi. Karşılaşmayı penaltılarla kazanan Arjantin oldu. Tarihinde 6. kez finale çıkan Arjantin 36 yıllık özlemine son verdi.

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

https://twitter.com/trtspor/status/1604537022051364864

 

İkişer dünya şampiyonluğu bulunan Arjantin (1978 ve 1986) ile Fransa (1998 ve 2018) armalarının üzerine üçüncü yıldızı eklemek için sahaya çıkmıştı. O yıldız Arjantin'e gitti.  

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

Katar 2022'ye sürpriz 2-1'lik Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan Arjantin, grup maçlarında Meksika ve Polonya'yı 2-0 yenerek son 16 turuna çıktı. Bu turda Avustralya'yı 2-1, çeyrek finalde Hollanda'yı penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Lionel Scaloni'nin öğrencileri, yarı finalde de Hırvatistan'ı 3-0'lık skorla eledi. İlk iki maçında Avustralya'yı 4-1, Danimarka'yı da 2-1 yenen Fransa ise final yolundaki tek yenilgisini son grup mücadelesinde Tunus'a 1-0 mağlup olarak aldı. Son 16 turunda Polonya'yı 3-1, çeyrek finalde de İngiltere'yi 2-1'lik skorlarla eleyen Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, turnuvanın sürpriz takımı Fas'ı da yarı finalde 2-0'lık skorla geçti.

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

İlk 11'ler
Arjantin: Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister, Di Maria, Messi, Julian Alvarez

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, O. Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

MESSİ, 2022 DÜNYA KUPASI'NDA REKORLARA DEVAM EDİYOR

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, Dünya Kupası'nda en fazla forma giyen ve süre alan futbolcu olarak tarihe geçti. Lusail Stadı'nda oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya karşı sahaya çıkan 35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus'u geride bıraktı. Arjantinli yıldız, turnuvada aldığı süreyle de yeni rekorun sahibi oldu. Messi, bu alanda 2217 dakikayla rekoru elinde tutan İtalyan Paolo Maldini'yi geçti. Messi, Dünya Kupası'nda 19 kezle en çok kaptan olarak sahaya çıkan futbolcu konumunda. Arjantinli oyuncuyu 17 maçla Meksikalı Rafa Marquez ve 16 maçla Diego Maradona izliyor. 35 yaşındaki Messi, Dünya Kupası'nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu. Pele, aynı başarıyı dört ayla kaçırmıştı.Yarı finalde Hırvatistan karşısında 34. dakikada penaltı atışını gole çeviren Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak 11 golle Dünya Kupası'nda en fazla fileleri havalandıran Arjantinli futbolcu unvanını elde etmişti.

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

TRİBÜNLERDE BÜYÜK ÇOŞKU VAR

Turnuva boyunca takımlarını bir an olsun yalnız bırakmayan Arjantinli taraftarlar, finalde de 88 bin kişilik Lusail Stadı'nın büyük bir bölümünü doldurdu. Karşılaşmanın başlamasına saatler kala tribünlerdeki yerini almaya başlayan binlerce Arjantinli futbolsever, takımlarına destek verdi.

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti

KUPA CASİLLAS'IN ELLERİNDE

Karşılaşma öncesinde Dünya Kupası'nı eski İspanyol futbolcu Iker Casillas sahaya getirdi. 41 yaşındaki Casillas, 2010 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan İspanya Milli Takımı'nın kalesini koruyordu.

2022 Dünya Kupası Arjantin'e gitti


CUMHURBAŞKAN'I ERDOĞAN MAÇI KATAR'DA İZLEDİ

Arjantin ile Fransa arasındaki final mücadelesini, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Bayt Stadı'ndaki açılış töreni ve maçını da protokol tribününden takip etmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...