2020 Olimpiyatları için İstanbul bir adım önde

2020 Olimpiyatları için İstanbul bir adım önde

SPOR Haberleri

Tokyo'da nükleer sızıntı, Türkiye'yi 'İstanbul 2020' olimpiyatlarını düzenlemesi için en güçlü aday ülke haline getirdi.

Tokyo'da Fukushima nükleer santralinde yeni bir radyasyon sızıntısı olduğuna yönelik haberler, Türkiye'yi "İstanbul 2020" olimpiyatlarını düzenlemesi için en güçlü aday ülke haline getirdi. Fukushimu'daki olayın üstünden uzun bir süre geçmesine rağmen etkilerinin hâlâ sürüyor olması, sporcuların Uzak Doğu ülkesindeki organizasyonlara gitmek konusunda gönülsüz davranmaya yöneltti. Nitekim son murosoi cinsi balıklar üzerinde yapılan incelemede bilim adamları normalden 2500 kat daha fazla radyasyon ile karşılaştı. Bu da Tokyo'yu ciddi şekilde vurdu. Nükleer felaketin yaralarını sarmaya çalışan Japon hükümetinin konuya çok fazla kaynak ayırması da olimpiyat ailesinin gözünü korkutuyor.
BAŞBAKAN ERDOĞAN ETKİLİ OLACAK
Kararın açıklanacağı 7 Eylül'deki kritik Buenos Aires toplantısı büyük merakla bekleniyor. İngiliz medyası, "Üç aday konusunda derin çekincelerin olduğunu öne sürerken Olimpiyat Komitesinin "sıkıntılı" bir kararla karşı karşıya bulunduğunu savunuyor. Financial Times, Buenos Aires'teki toplantıya katılacak başbakanların nasıl hareket edecekleri ile ilgili değerlendirmesinde "Tayyip Erdoğan, İstanbul'un neden uzun bir süre güçlü bir favori olduğunun nedenlerinin altını çizecek. Oyunları, Avrupa'yı ile Asya'ya bağlayan bir köprü olarak simgesel değeri olan, nüfusunun çoğu Müslüman ve yükselen bir ekonomiye getirme şansını arayacak" sözlerini kullandı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...