2016'da kürsüde

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
2016'da kürsüde

SPOR Haberleri  / OZEL

Olimpiyat kafilesinin en genç sporcusu Hazal, "Londra'da 100 metre sırt üstü yarışacağım. Umarım iyi bir derece elde ederim" diyor





İLK 8'E GİREBİLİRİM Ülkemizi Londra'da temsil edecek olan genç yüzücümüz Hazal Sarıkaya, Türkiye'ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarıkaya, "Bu, benim ilk olimpiyatım. Hedefim, 2012'de tecrübe, 2016'da madalya kazanmak" dedi. Kendi yaş grubunun dünyadaki en iyi 2 yüzücüsünden biri kabul edilen Sarıkaya, Türkiye'de 50, 100 ve 200 m.de serbest, sırt üstü ve kelebek stillerinde 80 ayrı rekorun sahibi olduğunu belirterek, "Londra'da, sadece 100 m. sırt üstünde yarışacağım, madalya zor. Çünkü su altında zayıfım, 14 metrelik mesafeyi 8.5 saniyede yüzüyorum. Bunu 2 saniye geliştirebilirsem 1:2..58'lik derecemi geçer, olimpiyatlarda ilk 8'e girerim" dedi. 200 METRE ÜZÜNTÜSÜ Genç yüzücü Hazal, "200 m.'de de 2.15.40 ile olimpiyat B barajını geçtim. Ama bu etap için davet edilmedim. Mark Spitz, 'Her yarışa katıl, tecrübeni artır' diyor" dedi. Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 50 ve 100 m.'de final, Bayrak'ta ise yarı final yüzen Hazal, 50 m.deki 29.24'lük derecesini "vasat" bulurken, "Acemilik işte. Oysa daha önce 29.10'u yüzdüm. Amsterdam Cup'da 100 m. sırt üstünde 1:2.64 ile 2. oldum. Bu da vasattı. Çünkü Fransa'daki olimpiyat vizesini 1:2.58 ile elde ettim. Su altında 14 m.'deki 2 saniyelik farkı kapatmak için antrenörüm Dimitri ile çalışıyoruz. Kapatır da, derecemi 1.00.00'lara getirsem , harika olur" diye konuştu. İNGİLTERE'DE OKUYACAK Anne ve babası öğretmen olan Hazal'ın geleceğiyle ilgili radikal kararlar alınıyor. Baba Orhan Sarıkaya ve anne Canan Sarıkaya, "Hazal'ı gelecek yıl İngiltere'de yüzmeye önem veren Playmoot Kolej'de okutacağız. Burada planlamalar iyi gitmiyor. Türkiye'deki antrenörü Ali Can Hoca da bunun Hazal için daha iyi olacağını söylüyor. Hazal, şu an Işık Spor'un sporcusu. Ancak F.Bahçe ve G.Saray kulüplerinden bize ulaşan dolaylı teklifler var. Biz, olimpiyat oyunları sonrasına kadar, bu konuyu konuşmak istemiyoruz" dedi. Baba Orhan Sarıkaya, Londra Olimpiyatları'nda Hazal'ın yarışlarını izlemek için bilet bulamadıklarını da söyledi.
SPOR
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...