2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün başlıyor

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün başlıyor

SPOR Haberleri

Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'nın ev sahipliğindeki şampiyonada ay-yıldızlı ekibimiz ilk maçını İtalya'yla oynayacak

Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün start alıyor. Turnuvada 12 karşılaşma yapılacak. Tarihinde 23. kez boy göstereceği şampiyonada B Grubu'nda yer alan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, turnuvadaki ilk maçında Almanya'nın başkenti Berlin'deki EuroBasket 2015 Arena'da TSİ 22.00'de İtalya ile karşılaşacak. İlk tur maçlarının Fransa'nın Montpellier, Almanya'nın Berlin, Hırvatistan'ın Zagreb ve Letonya'nın Riga kentlerinde oynanacağı EuroBasket 2015'te 24 takım mücadele edecek. 
İlk dört, ikinci tura çıkacak
Altışar takımın yer alacağı 4 grupta, ilk 4 sırayı elde eden ülkeler, adlarını ikinci tura yazdıracak. İkinci turdan itibaren Fransa'nın Lille şehrinde tek maç eleme usulüyle oynanacak mücadelelerin ardından madalyalar sahiplerini bulacak. EuroBasket 2015'i 1. ve 2. sırada bitiren takımlar, adlarını doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na yazdıracak. Şampiyonayı 3'üncü, 4'üncü, 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sıralarda bitiren ülkeler ise olimpiyatlara katılabilmek amacıyla gelecek yıl eleme karşılaşmaları oynayacak.
İşte 12 Dev Adam
? Cedi Osman
? Furkan Korkmaz
? Göksenin Köksal
? Kartal Özmızrak
? Oğuz Savaş
? Semih Erden
? Melih Mahmutoğlu
? Sinan Güler
? Barış Hersek
? Bobby Dixon 
? Ersan İlyasova
? Furkan Aldemir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...