20 yılın bidonu

Düzenleyen:
20 yılın bidonu

SPOR Haberleri

Kimler geldi kimler geçti Kadıköy’den. Hiçbirisi onun kadar silik kalmadı… Ne bir Alex ne bir Sergen’di… Diego Ribas’ın sadece adı vardı, futbola çok uzak kaldı

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi en büyük problemlerden biri olarak duran Diego’nun akıbeti hâlâ netlik kazanmadı. Sarı-lacivertli takıma iki sezon önce 5 milyon avroluk imza bedeli ve yıllık 3.5 milyon avroluk ücretiyle astronomik bir imza atan Brezilyalı oyuncunun forma giydiği iki sezondaki performansı büyük bir hayal kırıklığı oluştururken, istatistikler sambacının Fenerbahçe tarihinin son 20 yıldaki en kötü 10 numara performansını izlettiğine işaret etti. Son 20 yılda Okocha ve Alex gibi dünyaca ünlü oyuncuların yanı sıra Revivo ve Sergen gibi son derece yetenekli 10 numaralara da ev sahipliği yapan Şükrü Saracoğlu’nda henüz şampiyonluk sevinci yaşayamayan Diego, iki senede sadece 8 golde kaldı. Galatasaray maçında boş kaleye vurmadığı pozisyon nedeniyle Fenerbahçeli taraftarların hedefi haline gelen ve sezonun son bölümünde Saracoğlu’nda tepkiyle karşılaşan Diego’yu elden çıkarmaya çalışan sarı-lacivertli yönetim, hiçbir takımın 3.5 milyon avroluk yıllık ücreti karşılayamaması nedeniyle zor bir durumda kaldı. 
Krasic’in izinde
Gündeme gelen son iddia ise Diego’nun Krasic’in Bastia’ya transferinde olduğu gibi maaşının bir bölümünün Fenerbahçe tarafından ödenerek başka bir takıma kiralanması oldu. Avrupa’daki kariyerine Porto’da başlayan ancak asıl çıkışı Werder Bremen formasıyla Bundesliga’da gerçekleştiren Diego, burada sergilediği etkili performansla 2009-2010 sezonunun başında 25 milyon avroluk bonservis bedeliyle tıpkı Krasic gibi Juventus’a transfer olmuş ancak İtalyan temsilcisinde tutunmayı başaramamıştı. Serie A’nın ardından Wolfsburg formasıyla yeniden Almanya’ya dönen Diego,  bu takımda da aradığını bulamayınca Atletico Madrid macerasının ardından Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...