15 yıl sonra bir ilk: Milliler, 4’te 4 yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
15 yıl sonra bir ilk: Milliler, 4’te 4 yaptı

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 4. hafta maçında Litvanya'yı 2-0 yenen Türkiye, gol yemediği ilk 4 maçın ardından yoluna namağlup devam ediyor. Bu sonuçla oynadığı 4 müsabakayı kazanan A Milliler, 15 yıl sonra üst üste 4 resmi maçtan galibiyetle ayrıldı.

UĞUR AKTAN

Uluslar C Ligi'ne düştükten sonra Türk futboluna nispeten çok daha düşük seviyede yer alan Lüksemburg, Faroe Adaları ve Litvanya ile eşleşen ve grupta oynadığı ilk üç maçı da gol yemeden kazanan A Millî Futbol Takımımız, Gürsel Aksel Stadyumu'nda konuk ettiği Litvanya'yı Kaan Ayhan ve Hakan Çalhanoğlu'nun kaydettiği gollerle 2-0 yendi ve gol yemeden kazanma geleneğini dört maça çıkarmayı başardı.

15 yıl sonra bir ilk: Milliler, 4’te 4 yaptı

PERDEYİ KAAN AÇTI

Deplasmanda 6-0 yendiği zayıf rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan millî takımımız, gol perdesini 38. dakikada Kaan Ayhan ile açtı. Cengiz'in ortasını iyi değerlendiren gurbetçi futbolcunun kafa vuruşu kaleci Dziugas Bartkus'un çabasına rağmen skoru 1-0'a getirdi. Maçın ilk yarısında baskılı oynadık ancak yine de başka gol çıkaramadık. İlk yarı 1-0'lık skorla sona erdi.

15 yıl sonra bir ilk: Milliler, 4’te 4 yaptı

VAR'LA GELEN GOL

Karşılaşmanın 52. dakikasında ilk golün asistini yapan Cengiz ceza sahası içerisinde Vilius Armanavicius'un müdahalesiyle yerde kaldı. VAR kontrolünün ardından çıkan penaltıyı iyi değerlendiren Hakan Çalhanoğlu tabelayı değiştirdi: 2-0. Bu golün ardından 67 ve 73. dakikalarda iki kere daha kaleyi yoklayan Hakan'ın bu şutları etkili olmazken, Cengiz bir penaltı atışını kaçırınca maç 2-0 sona erdi

15 yıl sonra bir ilk: Milliler, 4’te 4 yaptı

HAKAN ÇALHANOĞLU 16. GOLÜNÜ KAYDETTİ

UEFA Uluslar C Ligi'nde ilk golüne imza atan Kaan Ayhan milli formayla 5. golüne ulaştı. Takımın 2. golünü filelere gönderen Hakan Çalhanoğlu grupta ikinci, milli formayla ise 16. golünü kaydetti.

Karşılaşmanın 84. dakikasında Cengiz Ünder'in yerine oyuna giren Tiago Çukur milli formayı ilk kez giydi.

Ay-yıldızlılar maçtan sonra kendilerini destekleyen taraftarları selamladı.

15 yıl sonra bir ilk: Milliler, 4’te 4 yaptı

KARŞILAŞMA ÖNCESİ

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü hafta maçında Litvanya'yı İzmir'de ağırlayan A Milli Futbol Takımı, son oynadıkları Lüksemburg maçına göre ilk 11'de 5 değişik isimle mücadele etti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, son oynanan Lüksemburg maçına göre kaleci Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Doğukan Sinik, Dorukhan Toköz ve Orkun Kökçü'nün yerine Altay Bayındır, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Salih Özcan ve Serdar Dursun'u sahaya sürdü.

A Milli Takım'da gruptaki diğer 3 maçta 11'de forma giyen isimlerden Cengiz Ünder, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Halil Dervişoğlu bu müsabakada da kendilerine ilk 11'de şans buldu. Milli kaleci Altay Bayındır, Uluslar C Ligi maçlarında ilk kez sahaya çıktı.

GÜRSEL AKSEL STADI'NDA İLK MAÇ

Gürsel Aksel Stadı, A Milli Futbol Takımı'nın Türkiye'de maça çıktığı 32. stat oldu.

Litvanya maçına kadar 18 il ve 31 statta 264 karşılaşma oynayan A Milli Futbol takımı İzmir'deki son maçını Atatürk Stadı'nda 11 Şubat 2009'da Fildişi Sahili ile yapmıştı.

Ay-yıldızlı ekibi yalnız bırakmayan İzmirli futbolseverler müsabakadan önce tribünde dev Türk bayrağı açtı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...