12 Haziran'da lig başlıyor!

12 Haziran'da lig başlıyor!

SPOR Haberleri

UEFA’nın liglerin tamamlanması isteğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu “Bilim Kurulu ve sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri önemli bir rehberdir” dedi. Kulüpler Birliği Başkanı Sepil ise, “En muhtemel senaryo 12-13-14 Haziran’da başlamak” diyerek sezonun tamamlanacağını vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video-konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin bütün dünyada insan hayatını tehdit etmeye devam ettiğine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu “Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vizyonuyla, onun güçlü liderliğiyle bu mücadeleyi en etkin şekilde ortaya koyan ülkelerden biriyiz. Bu süreçte ülkemizin ortaya koymuş olduğu performans tüm dünyaya model olacak bir performans. Sağlık altyapısından, sağlık ordusuna, ülkemizin imkânları dünya için bir örnek” ifadelerini kullandı.

> Altyapıyı işaret etti
Bakan Kasapoğlu, liglerin durumuyla ilgili olarak “Hepimiz için aslolan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu başta olmak üzere, sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri, uluslararası kurumların yaklaşımları çok önemli bir rehberdir. Bir sporcumuzun sağlığını, bir maça ya da organizasyona değişmeyeceğimizi en başından beri ifade ediyoruz” dedi. Kulüplerin süreçten ekonomik olarak da menfi yönde etkilendiğini belirten Kasapoğlu “Kulüplerimizin kısa vadeli çözümler yerine birtakım yeni yaklaşımlar benimsemesi gerekiyor. Bu sürecin Türk sporu açısından tüm paydaşlarıyla bir irtifa kaybı değil, bir kazanım olmasını istiyoruz” sözlerini kullandı.

> Antalya olmaz
Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil de zirvede konuşulanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki saat süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Sepil, "Maçların geleceği ay sonunda belli olacak. Federasyon, Almanya'dan örnek alınan özel bir plan hazırladı. En muhtemel senaryo lig ve kupa maçlarının 12-13-14 Haziran’da başlayıp 26 Temmuz'da bitirilmesi” dedi. "Kesinlikle liglerin bitirilmesi yönünde bir irade var” diyen Sepil sözlerini şöyle sürdürdü: Kulüpler Birliği olarak maçların Antalya’da tamamlanmasının mümkün olmadığını belirttik. Eğer fevkalade bir gelişme olmazsa maçlar seyircisiz olarak başlayacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...