1 numaralı aşk

Düzenleyen:
1 numaralı aşk

SPOR Haberleri

Dnipro’nun ısrarla İspanyollara satmak istemesine rağmen Kartal için direten başarılı file bekçisi, bugün sağlık kontrolünden geçip imza atacak

Hüseyin EROĞUL

Haftalardır süren kaleci arayışlarında mutlu sona ulaşan Beşiktaş'ta Ukraynalı kaleci Denys Boyko, dün İstanbul'a geldi. Kulübü Dnipro'nun Antalya'da yaptığı kamptan ayrılarak İstanbul'a inen 28 yaşındaki kaleciyi, Atatürk Havalimanı'nda bir grup siyah-beyazlı taraftar karşıladı. Taraftarların tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulunduğu Ukraynalı kalecinin neşeli tavırları dikkati çekti. KAP’a  bildirilen Denys Boyko, daha sonra kulüp görevlileriyle havalimanından ayrıldı. Siyah-beyazlıların uzun süredir kadrosuna katmak için sabırla mücadele ettiği King Kong lakaplı kalecinin tutumu transferin gerçekleşmesinin en önemli sebeplerinden biri oldu. 27 yaşındaki başarılı eldiveni gündemine aldıktan sonra Dnipro ile masaya oturan Beşiktaş, Ukrayna ekibinin ardı arkası kesilmeyen taleplerine rağmen soğukkanlılığını koruyarak Boyko ile birlikte transferi bitirdi. Mali açıdan zor günler geçiren ve UEFA’nın kıskacından kurtulmak için elindeki para eden isimleri satmaya karar veren Dnipro ile pazarlıklar bir ara durma noktasına gelse de Boyko’nun Beşiktaş inadı Ukrayna temsilcisini zor durumda bıraktı.
Yoksa burada kalırım
Kulübünün Sevilla ile anlaşmasına rağmen İspanya’da oynamayı kabul etmeyen ve “Beşiktaş’ta forma giymek istiyorum. Eğer transferime izin vermezseniz sözleşmem bitene kadar burada kalırım” resti çeken Boyko’nun geri adım atmaması Dnipro’yu Beşiktaş karşısında zor durumda bıraktı ve Ukraynalılar, siyah-beyazlıların 3 milyon 300 bin avroluk teklifini kabul etmek zorunda kaldı. Bu sabah sağlık kontrolünden geçecek olan Boyko, daha sonra takım arkadaşlarıyla bir araya gelecek.    

3 taksitle BOYKO

Son zamanlarda yaptığı isabetli transferlerle dikkat çeken Beşiktaş yönetimi, Boyko’da da kıran kırana pazarlıkların galibi oldu. Geçen sezonun devre arasında Tolgay Arslan’ı 450 bin avroya transfer eden Beşiktaş, UEFA’nın mali göz hapsinde olmasına rağmen zor şartlar altında Boyko transferini bitirdi. Sezon başında Demba Ba ve Atınç’ı satarak rahat bir nefes alan siyah-beyazlılar, Dnipro’nun peşin para ısrarına rağmen Ukraynalıları 3 milyon 300 bin avroyu eşit taksitle ödemek üzere ikna etti. Siyah-beyazlılar Boyko’ya da yıllık 800 bin avroyu kabul ettirdi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...