(Beşiktaş Fenerbahçe) DEV DERBİ ÖNCESİ BİLET ŞOKU

(Beşiktaş Fenerbahçe) DEV DERBİ ÖNCESİ BİLET ŞOKU

SPOR Haberleri

Beşiktaş ile Fenerbahçe derbisine çok az kaldı.Beşiktaş Fenerbahçe maçı lig tv canlı izle nemeyecek.Beşiktaş Fenerbahçe maçı özeti ve golleri burada olacak

Süper Lig'de sezonun son derbisi geldi çattı. Beşiktaş Fenerbahçe ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.İki ezeli rakip ilk defa Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Hakem Halis Özkahya'nın düdük çalacağı dev derbi saat 19.00'da başlayacak.

BİRİ ŞAMPİYONLUK BİRİ ŞAMPİYON LİGİ PEŞİNDE
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası dev derbiye sahne oluyor. Lig ikincisi Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda lider Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Fenerbahçe eğer Beşiktaş'ı yenerse şampiyonluğunu ilan edecek. Lig 2.liği için savaşan Kartal ise Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada sahaya puan yada puanlar için çıkacak.

DERBİYE BİLET ŞOKU: nbsp;SAATLER KALDI AMA nbsp;SADECE

Sezonun son derbisine saatler kala kaç adet bilet satıldığı da önemli bir soru işareti. Fenerbahçe'nin galibiyetle ayrılırsa şampiyonluğunu ilan edeceği Beşiktaş'ın 3 puana ulaşması halindeyse Şampiyonlar Ligi'ne katılım yolunda büyük avantaj elde edeceği sezonun son derbisi öncesinde bilet şoku yaşanıyor.

Derbi için öğlen saatlerine kadar satılan toplam bilet sayısı 8.123'de kaldı. Beşiktaş sezon başında ise 15 bin kombine bilet satışı yapmıştı. Bu rakamlara göre, şu saat itibarı ile 75 bin kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak derbiyi yaklaşık 23 bin kişi izleyecek.

KAYSERİ'DE 285 MANİSA'DA 250 BİLET
Derbi karşılaşması dışında bu hafta oynanan maçlardan gelen bilet haberleri de hayal kırıklığı oluşturmuş durumda. Cuma günü oynanan ve evsahibi Kayseri Erciyesspor'un kümede kalma mücadelesinde misafir ekip Trabzonspor'un ise Avrupa kupalarına katılma yolunda hayati önemde olan Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor karşılaşması için Kayseri'de sadece 285 Passolig bileti satıldı.

Dün Manisa'da oynanan ve yine ligde kalma mücadelesinde hayati önemde olan Akhisar Belediyespor-Kayserispor karşılaşmasında ise sadece 250 Passolig bileti satıldı.

DEV DERBİNİN MUHTEMEL 11'LERİ
BEŞİKTAŞ (4-2-3-1): Tolga, Hutchinson, Pedro, Dany, Motta, Jones, Veli, Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Almeida
FENERBAHÇE (4-3-3):
Volkan, Gökhan, Alves, Kadlec, Caner, Mehmet, Meireles, Emre, Kuyt, Emenike, Sow
STAT: Olimpiyat Stadı
SAAT: 19:00,
HAKEM: Halis Özkahya

BEŞİKTAŞ FENER'E TUR ATTIRACAK MI?
Taraftarlar ilk kez bir derbiyi E-Bilet ile izlenecek. TFF'nin koyduğu uygulama nedeniyle futbolseverler artık maçlara Passo kart olmadan giremeyecek. Siyah-Beyazlı taraftarların, sezonun en önemli derbisini izlemek için Passo kart alması gerekiyor. Ama nefesleri kesecek maçın öncesinde herkesi aklında tek bir soru var: "Beşiktaş, F.Bahçe'ye şampiyonluk turu attıracak mı?"

FENERBAHÇE REKORU GELİŞTİRME PEŞİNDE
En yakın rakibi Beşiktaş'a 12 puan fark alan Sarı-Lacivertliler, Olimpiyat Stadı'na şampiyonluk turu atmak çıkacak. Derbide zafer hedefleyen Kanarya, Kartal'ı devirerek ligin bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. F.Bahçe, bunu başardığı takdirde kendisine ait olan "En erken şampiyonluk" rekorunu geliştirecek. Sarı-Lacivertliler, nbsp; 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime üç maç kala şampiyon olmayı garantilemişti.

BEŞİKTAŞ İÇİN İKİNCİLİK HER ŞEYDEN KIYMETLİ
Siyah-Beyazlılar ise sahasında F.Bahçe'ye bu mutluluğu yaşatmak istemiyor. Beşiktaş, derbiden zaferle çıkarak Kanarya'nın şampiyonluk turunu bir hafta erteleme peşinde. Kartal'ın en önemli hedefi ise Devler Ligi'ne direkt gitmek. 54 puanla ikinci sırada olan Beşiktaş, G.Saray ile girdiği ikincilik mücadelesinde 3 puanı alarak avantajını sürdürmek istiyor. Kartal, sezon sonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım biletini kapma hedefinde.

BEŞİKTAŞ HER ZAMAN, FENER SON DAKİKA
Peki Beşiktaş ve F.Bahçe golleri ne zaman buluyor. Siyah-Beyazlılar, F.Bahçe'ye göre daha dengeli bir takım. Kartal, maçın her diliminde rakip ağlara gol atabiliyor. Beşiktaş, en çok golü (11) ise 31-45. dakikalarda buldu. F.Bahçe ise Kartal'a göre son dakikalarda patlama yapıyor. Sarı-Lacivertliler, rakibin direnci düştüğü anlarda hızlı forvetleri ile rakip kaleye gidiyor. Kanarya, en çok golü (20) 76-90. dakika aralarında buluyor.

KAÇ BİLET SATILDI?
Beşiktaş adına sezonun son derbisi olma özelliği taşıyan maç öncesinde karşılaşmayı kaç Beşiktaş taraftarının izleyeceği ise merak konusu. Kombinesi olmayan Siyah Beyazlı taraftarların maçı izlemek için Passolig adı taşıyan E-Bileti alıp bu karta yükleme yaparak maça girmeleri gerekiyor. Saat 19:00'da başlayacak karşılaşma öncesinde şu ana kadar 7100 Beşiktaş taraftarı Passolig adı verilen kartlara dolum yaptı.

ALMEİDA amp;OLCAY ATSIN YETER
Beşiktaş'ın en önemli silahları Hugo Almeida ile Olcay Şahan olacak. Siyah-Beyazlılar, iki yıldızın gol attığı 5 derbide, 2 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.
nbsp;
SOW KARTAL'I SEVİYOR
Fenerbahçe'nin en büyük kozu Moussa Sow olacak. Senegalli forvet, Beşiktaş'a karşı çıktığı her maçta gol attı. Sow'un dört maçta 4 golü buluyor.

TOLGA BİR ADIM ÖNDE
Derbi öncesi iki takımın kalecilerini karşılaştırdığımızda karşımıza çarpıcı rakamlar çıkıyor. Beşiktaşlı Tolga Zengin ile Fenerbahçeli Volkan Demirel'in yediği gol sayısı eşit; 26... İki tecrübeli file bekçisi de eşit sayıda gol yemiş olmasına rağmen, Tolga, Volkan'dan daha çok maçta forma giydi. Öyle ki siyah beyazlı kaleci 29, Volkan ise 26 mücadelede sahaya çıktı. Tolga Zengin, 112 isabetli şutla karşılaşıp 14 önemli kurtarışa imza attı. Volkan Demirel'in kalesine ise 87 şut gelirken, önemli kurtarış sayısı 17 oldu.

Tolga Zengin
Maç: 29
Dakika: 2520
Yediği gol: 26
Karşılaştığı şut: 112
Önemli kurtarış: 14
Gelen geri pas: 100
Boşa çıkma: 1

Volkan Demirel
Maç: 26
Dakika: 2340
Yediği gol: 26
Karşılaştığı şut: 87
Önemli kurtarış: 17
Gelen geri pas: 191
Boşa çıkma: 1

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...