Başpehlivan Ali Gürbüz, memleketinde coşkuyla karşılandı

 Başpehlivan Ali Gürbüz, memleketinde coşkuyla karşılandı

SPOR Haberleri

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı.

Havaalanında davullu zurnalı heyetle karşılanan Gürbüz, altın kemeri Antalya'ya getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 650. ve 651.'sinde altın kemeri alan Gürbüz, 652'ncisinde de başpehlivan olarak altın kemeri 3 kez üst üste kazandı ve ebedi sahibi oldu. Antalya Havaalanı'nda vatandaşların yoğun tezahüratları ile karşılanan Gürbüz'e AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ve Kırkpınar'ın yeni ağası Süleyman Mecek de eşlik etti. "Altın kemeri Antalya'ya getirdiğim için, bu halka bu mutluluğu yaşattığım için çok mutluyum." diyen Ali Gürbüz, Antalya'nın ilk defa altın kemere ebediyen sahip olmasına vesile olduğu için de ayrıca mutlu olduğunu ifade etti. Antalya'nın yağlı güreşe çok önem verdiğini dile getiren Ali Gürbüz, Antalya'yı yağlı güreşin lokomotif şehri olarak tanımladı. Gürbüz, vatandaşların yoğun ilgisinden ve karşılamadan da çok memnun olduğunu sözlerine ekledi. AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da altın kemerin ebediyen Antalya'ya ilk defa kazandırılmasının mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Eskiden Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz'ü de izlediğini ve güreşleri devamlı takip ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Zamanında babası için de ağlamıştık. Ali'yi izlerken de ağladık, duygulandık. Babasının emanetini yerine getirdi. İlk 3 dereceyi Antalyalıların, yarı finalde de 4 tane Antalyalı güreşçinin bulunmasından ayrıca mutluluk duydum." dedi. İlk başpehlivanlık unvanını 2011'deki 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara'yı yenerek kazanan Gürbüz, 651 ve 652. Kırkpınar Güreşleri'nde de birinci olarak, altın kemerin ebedi sahibi oldu. Başpehlivan Ali Gürbüz'ü karşılamaya gelen yakınları ve güreşseverler araçları ile konvoy oluşturarak Belek'e kadar korno çalarak gitti.

ALTIN KEMERLİ PEHLİVANLAR

Bu arada Ali Gürbüz'ün altın kemerin ebedi sahibi olmasının ardından bu sayı da 5'e çıktı. Bu kemeri en çok kazanan isimler ise iki kereyle Tekirdağlı Hüseyin ve Karamürselli Ahmet Taşçı.

Altın kemerli pehlivanlar ise şöyle:
Tekirdağlı Hüseyin (1935 - 1942 arası)
Mustafa Bük (1966, 67, 68 arası)
Hüseyin Çokal (1982, 83, 84)
Ahmet Taşçı (1990, 91, 92, 93 ve 1995, 96, 97)
Ali Gürbüz (2011, 2012, 2013)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...