Doğan Towers CEO’su Doğan Erdoğan Yıldırım: Gayrimenkul sektörü eski günlerine dönüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doğan Towers CEO’su Doğan Erdoğan Yıldırım: Gayrimenkul sektörü eski günlerine dönüyor

Şirket Haberleri Haberleri

Türkiye’de Doğan Grup, Doğan Castel, Doğan Türkiye Petrolleri ve Doğan Enerji gibi şirketlerin kurucusu olan iş insanı Doğan Erdoğan Yıldırım İnşaat ve konut sektöründe çok önemli projeleri hayata geçiren Doğan Towers’ın faaliyetlerine yönelik de açıklamalarda bulunarak, gayrimenkul sektörünün eski günlerine dönmeye başladığını belirtti.

2021 yılında gayrimenkul sektöründe istenilen gelişmenin yaşanmadığını fakat 2022 itibarıyla sektörün eski günlerine dönmeye başladığını belirten Yıldırım, şu sözlere yer verdi: “Gayrimenkul sektörünün son zamanlarda yaşadığı gerilemenin temel nedeni pandeminin olumsuz etkileriydi. Fakat dünyaca normale dönmeye başladığımız için gayrimenkul sektöründe de eski günlere dönüşün yaşandığını söyleyebilirim. Gelişen teknoloji ve kaliteli ekipmanların kullanılması da sektörün gelişmesinin temel nedenleri arasında yer alıyor.”

YAPILAN ÇALIŞMALAR SEKTÖR AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Üretimin yavaş yavaş artış gösterdiğini belirten Doğan Erdoğan Yıldırım, “Yapılan çalışmalar sektörün gelişimi açısından oldukça önemli ve değerli.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamalarına devam eden Yıldırım, “Şu anda konut sektörüne olan ilgi oldukça fazla. Taleplerin yüksek olduğunu ifade etmek mümkün. Arz sıkıntısı devam ettikçe talebin aynı şekilde devam edeceği öngörülüyor. Şu anda sektörde yapılan çalışmalar, gayrimenkul sektörü ve ilişkili olduğu diğer sektörlerin gelişimine olanak tanıyor. Ayrıca devlet tarafından geliştirilen sosyal konut projeleri de sektörün gelişmesinin temel nedenleri arasında bulunuyor. Bu saatten sonra yapılması gereken, gelişmiş teknolojiyi kullanarak yenilikçi projeleri hayata geçirmek. Özellikle kullanıcı ve çevre odaklı yaşam alanları, konut taleplerinin en iyi şekilde karşılanabilmesine olanak tanıyacaktır.” ifadelerinde bulundu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ YAKLAŞIK 2 MİLYON KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

İnşaat sektörünün 2 milyon civarında kişiyi istihdam ettiğini belirten Doğan Erdoğan Yıldırım, bu durumun gayrimenkul sektörü ile de yakından ilgili olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Yıldırım, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Şu anda inşaat sektöründe çalışan kişi sayısı oldukça fazla. Bu durum, gayrimenkul taleplerinin çok daha kaliteli bir şekilde karşılanabilmesini mümkün kılıyor. Her iki sektör de doğrudan birbiriyle alakalı. Bu nedenle yapılan çalışmalar, her iki sektörün de gelişim göstermesini sağlayacağı için çok daha yenilikçi projelere ihtiyaç var. Biz de Doğan Towers olarak bu ihtiyaçları karşılayabilecek çalışmalarda bulunmaya devam ediyoruz. Bir sonraki yılda da hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...