Zafer Partisi'nde istifa krizi devam ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zafer Partisi'nde istifa krizi devam ediyor

Seçim 2023 Haberleri

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurmasının ardından Zafer Partisi'nde istifalar peş peşe geldi. Manisa’da Zafer Partisi Alaşehir İlçe Başkanı Süleyman Şah ile birlikte 30 üye “Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan’ın tarafında yer almayı şeref sayarız” diyerek partiden ayrıldıklarını duyurdu.

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45.01, Sinan Oğan ise 5,17 oy aldı. Adaylar 50+1 barajını aşamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ikinci turda Kılıçdaroğlu'nun destekleme kararı aldı. Özdağ'ın bu kararı partide tepkileri de beraberinde getirdi, istifalar peş peşe geldi.

İstifa kararını yayınladıkları yazılı açıklama ile duyuran Süleyman Şah, ikinci tura kalan seçimler sonucunda ATA İttifakı’nın dağıldığını savundu.

Şah açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan Cumhur İttifakı’nı, Zafer Partisi ise Millet İttifakı’nı destekleme kararı almıştır. Kuruluşumuzdan başlayıp imza sürecimiz ve seçim süreci boyunca çok emekler verilip sıkıntılar çekilerek, tamamen kendi imkanlarımızla çalışmalar yapıp ilçemizde ses getirmeye çalıştık. Ülkemizde yapılacak 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Alaşehir yönetimimiz ve üyelerimiz imza verenlerimiz, parti tabanımız ile yaptığımız istişareler sonucunda aldığımız karar şudur ki; PKK’nın ülkemizde bir iç savaş zemini hazırladığı, terör savunucularının da destekleyerek planlar yapıldığı düşüncemizi ön görerek, biz Alaşehir’deki Atatürk çizgisindeki milliyetçiler olarak her türlü terör destekli bir ittifak içerisinde olmaktansa Cumhurbaşkanı adayımız olan Sinan Oğan’ın tarafında yer almayı şeref sayarız. Millet İttifakı tarafında olmayıp yönetim olarak istifamızı sunar, seçimlerimizin demokratik ve güvenli bir ortamda yapılmasını temenni ederiz. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararımızı kamuoyuna bildiririz.”

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...