Yurt dışı oy pusulalarında mühürlü oy çıktı: YSK suç duyurusu için devrede

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarının birinde, bir siyasi partinin mührünün basılı olduğu tespit edildi. YSK, konunun araştırılması için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Yurt dışı ve sınır kapılarında 14 Mayıs seçimleri için oy verme işlemleri sürerken, Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarının birinde, bir siyasi partinin mührünün basılı halde bulunması tartışmalara neden oldu.

İNCELEMEDE ORTAYA ÇIKTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, seçimler için Avustralya'nın Sidney kentine gönderilen açılmamış haldeki milletvekili seçimi oy pusulalarından birinin, Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleri gereği incelenerek teslim alınırken, bir siyasi partinin adına tercih yapılmış, mühür basılmış halde olduğu tespit edildi.

SUÇ DUYURUSU

Olayla ilgili tutanak tutulmasının ardından hazır bulunan siyasi parti temsilcileri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması için Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Talebi inceleyen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, oy birliğiyle konunun araştırılmasını ve kusurlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

TEMSİLCİLİKLER OY VERME İŞLEMİ 9 MAYIS'TA SON

Öte yandan 27 Nisan'dan bu yana gümrük kapılarında 87 bin 674, yurt dışı temsilciliklerde ise 1 milyon 139 bin 556 seçmen oy kullandı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 9 Mayıs'a, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...