Yunan medyasından ‘sinsi’ seçim analizi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan medyasından ‘sinsi’ seçim analizi
Seçim 2023 Haberleri

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da gündeminde. Yunan basını konuyla ilgili ilginç bir analize imza attı. Analizde, ‘Erdoğan’ın seçilmesi durumunda Batı bizi desteklemeye devam eder.’ ifadelerine yer verildi

Cumhurbaşkanlığı seçimi dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Yunanistan basını Türkiye’deki seçimlerle alakalı sinsi bir analiz yayımladı. Analizde yer alan, ‘Erdoğan seçimi kazanırsa Batı bizi destekleyemeye devam eder. O yüzden Erdoğan'ı istiyoruz.’ sözleri dikkat çekti.

Haber 7’de yer alan habere göre,  "Newsbeast" adlı internet sitesinde yayınlanan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Georgios Filis imzalı analizde, Türkiye'deki seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması durumunda yaşanabileceklere işaret edildi.

Yunan medyasından ‘sinsi’ seçim analizi

‘SADECE BATI DEĞİL İSRAİL VE MISIR DA BİZİ DESTEKLER’

Batılı ülkelerin yanı sıra iki ülkenin daha Yunanistan'a destek sunacağının belirtildiği analizde konuya ilişkin şu görüş paylaşıldı: Orada olduğu sürece Batı bizi destekleyeceği için (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ı istiyoruz. Sadece Batı değil. İsrail ve Mısır da. Öte yandan, Yunanistan'ın "Türkiye ile sorunları çözmek için yoğun çaba gösterdiği" görüşü savunuldu.

Analizde, Batı’nın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklediğine de dikkat çekildi.

ATİNA YÖNETİMİ BATI'NIN GÖLGESİNE SIĞINDI 

Yunanistan, Türkiye ile gerilimi tırmandırdığı dönemde ABD ile Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'nın kapsamını genişletti. Anlaşma uyarınca ABD'ye açılan Yunan üslerinde daha fazla Amerikan askerinin konuşlandırılmasına izin verildi.

Akdeniz'de Yunanistan'a "güç" sağlayacağı belirtilen ve Fransa ile üzerinde mutabakata varılan savunma anlaşması da Yunan Parlamentosu'nda onaylandı. Rafale savaş uçakları için sipariş veren Atina, bu kararla da Paris'ten 3 adet Balherra sınıfı fırkateyn tedarikini güvence altına aldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber 7

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...