Seçime, 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday katılacak

- Güncelleme:
Seçime, 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday katılacak

Seçim 2023 Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu(YSK), 14 Mayıs seçimlerine ilişkin Geçici Aday listelerini yayınlandı. Buna göre, 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerine 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday katılacak. 

HABER MERKEZİ ANKARA - YSK kararına göre, bazı illerde ortak liste gösterdikleri için CHP 80 seçim çevresinde, İyi Parti 78 seçim çevresinde seçime girecek. Cumhur İttifakı ortakları tüm seçim çevrelerinde seçime katılacak. Emek ve Özgürlük İttifakı’nda HDP’nin, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden gösterdiği adaylardan eksik olanlar da tamamlandı.

Buna göre, HDP’li isimlerin yer aldığı Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 87 seçim çevresinde, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinden Türkiye İşçi Partisi ise 55 seçim bölgesinde seçime girecek. Memleket Partisi de tüm seçim çevrelerinde aday listesi çıkardı.

YSK’nın yayınladığı karara göre, adaylık başvurusunda bulunan 8 bağımsız aday, adaylıktan vazgeçerken, 8 adayın başvurusu ise belge eksikliğinden dolayı iptal edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...