Yatırım ve istikrar kazandırdı

- Güncelleme:
Yatırım ve istikrar kazandırdı

Seçim 2023 Haberleri

Kandil’den gelen destek muhalefete oy kaybettirdi. Karadeniz gazı ve yatırımlar güvenoyu aldı. Halk, tercihini ‘beka ve güven’den yana kullandı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’na fark attığı 1.tur oylamada istikrar, beka ve güven meselesi önemli rol oynadı. Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun HDP ile iş birliği ile vaatlerinin uçuk olması halkta güvensizliğe yol açtı.

Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim propagandalarında ülkenin beka meselesini ön plana çıkarırken, terörle mücadelenin gerekliğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi hâlinde ülkenin bölünebileceğini ve teröre teslim olacağına dikkat çeken Cumhur İttifakı liderleri halktan karşılık gördü. 

HALK MİLLÎ PROJELERİ SAHİPLENDİ

Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldiği takdirde Suriye, Irak, Libya gibi sınır ötesi operasyonları durduracağı söylemleri ile İHA ve SİHA gibi yerli ve millî projelere engel olunacağı açıklamaları, muhalefete yüksek oranda oy kaybettirdi. Millet İttifakı’nın hapisteki teröristlere özgürlük istemesi de milliyetçi seçmen üzerinde olumsuz etki uyandırdı. Seçmeni terörle mücadelede kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğini söyleyen Cumhur İttifakı’na yöneltti. Avrupa, Amerika ve Kandil’den birbiri ardına gelen destek açıklamaları, yabancı basında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine atılan manşetler de Millet İttifakı’nın aleyhine oldu. Erdoğan, kararlı ve dik duruşu ile Türkiye üzerine oynanan oyunları bozarak halkın desteğini almayı başardı.

Cumhur İttifakı’nın TOGG, MMU, İMECE uydusu, TGC Anadolu gibi yerli ve millî projeleri seçmenin Cumhur’a yönelmesinde büyük etkisi oldu. Karadeniz doğalgazının ulusal şebekeye verilmesi, Cudi-Gabar’da bulunan petrol rezervleri, peş peşe açılışı yapılan otoyollar, köprüler ve hızlı tren hatları vatandaş nezdinde karşılık buldu ve sandığa yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın seçim propagandasını ve vaatlerini Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 il üzerine kurması ve kısa sürede temeli atılan deprem konutları seçmenin tercihinde önemli etki uyandırdı.

Muhalefetin patates-soğan üzerinden yaptığı algı operasyonları da sonuç vermedi. Cebi ekonomik sıkıntıdan etkilenen vatandaşlar beka ve güvenlik endişesi ağır bastığı için Cumhur İttifakını tercih etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...