Terzilerde seçim yoğunluğu: Adayların tercihi lacivert ve siyah

- Güncelleme:
Terzilerde seçim yoğunluğu: Adayların tercihi lacivert ve siyah

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye’nin gözü 14 Mayıs seçimlerinde. Seçime günler kala terzilerde seçim yoğunluğu yaşanıyor. Özel dikim takım elbise isteyen milletvekili adayları, terzinin yolunu tutuyor. Son dönemde yoğunlukların 2 kat arttığını belirten terziler, çalışacak eleman bulamıyor.

NTV’de Tuana Çiftçi’nin haberine göre terzilerde son günlerde her zamankinden farklı bir yoğunluk var. Seçime kısa bir süre kala milletvekili adayları takım elbise diktirmek için terzilerin yolunu tutuyor. Şehir dışında olan adaylar için terziler günübirlik gidip ölçü alıyor.

ADAYLAR 3 RENGİ TERCİH EDİYOR

Terziler ise yoğunluklarının olduğunu dile getirirken siparişleri yetiştirmek için sabah 07.30'dan 22.30'a kadar çalıştıklarını belirtiyorlar. Terzi Mehmet Yılmaz, adayların daha çok mono yaka ve kırlangıç yaka kruvaze seçtiklerini ifade ederken füme, siyah ve lacivert renk kumaşların tercih edildiğini söyledi.

TERZİLERDE ÇALIŞACAK ELEMAN BULUNMUYOR

Özel dikim takım elbiselerin fiyatları kumaşın kalitesine göre değişirken ortalama fiyatlar 25 bin lira ila 100 bin lira arasında seyrediyor. İstanbul Terziler Odası Başkanı Turan Aydoğdu ise terzilere yoğun talep olduğunu ancak çalışacak elaman bulmanın zorluğundan bahsetti.

Elaman sıkıntısının büyük olduğunu dile getiren Aydoğdu, "Bizim usta terzilermizin okullara meslek liselerine atanarak oradan çocuklara terziliği öğretmemiz lazım." diye konuştu.

(NTV)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...