Son dakika! İttifak ve siyasi partilerin pusuladaki yerleri belli oldu: Cumhur 8, Millet 18. sıra

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: YSK'da 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. İttifakların oy pusulasındaki sıralaması için yapılan kura çekimi sonuçlandı. Buna göre Cumhur İttifakı 8. sırada yer alacak. İşte diğer ittifak ve partilerin pusuladaki sıralamaları...

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapmak üzere 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor. Seçimlere 1 ay gibi bir süre kalırken takvim de planlandığı gibi işliyor. Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan 4 ismin pusuladaki yerleri netleşti. Bugün de ittifak ve partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu.

YSK'DA KURA ÇEKİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu'nda, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi öncesi açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Seçilme yeterliliğine sahip siyasi partiler belirlenmiş ve 36 siyasi partinin seçime katılabileceği tespi etilmiştir. Emek Partisi, Hür Dava Partisi seçimlere katılmayacağını bildirmiştir. Demokratik Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi de kura çekimine katılmayacaklarını birleşik oy pusulasıda yer almayacaklarını belirtmişlerdir. 

 Seçilme yeterliliğine sahip siyasi partiler belirlenmiş ve 36 siyasi partinin seçime katılabileceği tespit edilmiştir." dedi. 

İTTİFAKLARIN PUSULADAKİ YERİ

Yener'in açıklamalarının ardından kura çekilime geçildi. Kura çekiminde Cumhur İttifakı'na pusulada 8. sıra çıktı. Millet İttifakı'na 18 sıra çıkarken Ata İttifakı'na 9. sıra denk geldi.

Oy pusulasındaki tüm sıralama şöyle;

- Cumhur İttifakı: 8

MHP: 4

AK Parti: 2

Yeniden Refah Partisi: 3

BBP: 1

Bağımsız Türkiye Partisi: 20

Anavatan Partisi: 12

Türkiye Değişim Partisi: 2

Vatan Partisi: 16

Milli Yol Partisi: 15

Halkın Kurtuluş Partisi: 14

- ATA İttifakı: 19

Zafer Partisi: 2

Adalet Partisi: 1

Yeni Türkiye Partisi: 1

Genç Parti: 6

Yenilik Partisi: 13

Büyük Türkiye Partisi: 10

Millet Partisi: 3

- Millet İttifakı: 18

İYİ Parti: 5

Gelecek Partisi: 1

DEVA Partisi: 3

CHP: 4

SP: 2

DP: 6

Memleket Partisi: 7

- Emek ve Özgürlük ittifakı: 9

Yeşil Sol Partisi: 1

Türkiye İşçi Partisi: 2

PARTİLERİN İTTİFAKLARI İÇERİSİNDEKİ SIRALAMASI

ATA İTTİFAKI: 1. sıra: Zafer Partisi, 2. sıra: Ülkem Partisi

CUMHUR İTTİFAKI: 1. sıra: Büyük Birlik Partisi, 2. sıra: Adalet ve Kalkınma Partisi, 3. sıra: Yeniden Refah Partisi, 4. sıra: Milliyetçi Hareket Partisi

MİLLET İTTİFAKI: 1. Sıra: Gelecek Partisi, 2. Sıra: Demokrat Parti, 3. Sıra: Demokrasi ve Atılım Partisi, 4. Sıra: Cumhuriyet Halk Partisi, 5. Sıra: İYİ Parti, 6. Sıra: Saadet Partisi

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...