Son dakika! DSP Lideri Aksakal açıkladı: DSP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: DSP Genel Başkanı Aksakal, partisinin yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. DSP'nin ayrıca liste kararı da belli oldu.

Türkiye seçimlere giderken siyasette hareketli günler yaşanıyor. Daha önce Yeniden Refah Partisi'ni ittifak kadrosuna dahil edip, HÜDA-PAR'ın desteğini alan Cumhur İttifakı'nın gücüne güç katacak bir gelişme daha yaşandı. DSP, seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. DSP ayrıca seçimlere AK Parti listelerinden katılacak.

ZİYARET SONRASI AÇIKLADI

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti'ye bir iade-i ziyaret ziyaret gerçekleştirdi. Aksakal ziyaret sonrasın AK Parti Merkezi binası önünde kameraların karşısına geçerek partisinin seçimlere ilişkin kararını açıkladı. 

"DSP ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENECEKTİR"

Aksakal, "Bugün AK Parti heyeti bizleri ziyaret ettiler. Türkiye'nin içinde bulunduğu iç ve dış gelişmeleri ve bizim DSP olarak bu gelişmelere yönelik politikalarımızın ve ilkeli duruşumuzun önemli bir özellik olduğunu da vurgulayarak yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde DSP'nin parlamentoda da bir güç katkısının önemine vurgu yaparak bizimle yol yürüme arzularını iletmişlerdi. Bunu değerlendirdik. DSP önemli bir görev üstlenecektir.

SEÇİME AK PARTİ LİSTELERİNDEN GİRECEKLER

DSP'nin varoluşu Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü, anayasasının ilk 4 maddesindeki hususların sonuna kadar korunması üzerine kurgulanmıştır. DSP'nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk.DSP'li isimler AK Parti listelerinde olacak" dedi.

GÜNDÜZ AK PARTİ ZİYARET GİTMİŞTİ

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a 2023 seçimlerine ilişkin bir ziyarette bulunmuştu.

Binali Yıldırım, "Sayın genel başkanın KKTC bayrağını kendi Türk bayrağımızın yanında dalgalandırması bu konuya verdiği önemin en güzel ifadesidir. Biz de Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleriyle yapılan son zirvede KKTC'yi Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olarak kabul ettirdik. Parti görüşlerimiz farklı olsa da tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ilkeleri çerçevesinde aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu DSP ile bir kez daha teyit olmuş bulunuyoruz. Dolasıyla yapılacak bu seçimler ülkemizin bölgede güçlü yapısının devamıyla emperyal hedeflerin çekişmesi niteliğinde olacağını ön görüyoruz. Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, sayın genel başkanı ve arkadaşlarına ilettik. Kendileri değerlendirip ona göre hareket edeceğiz" demişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...