Son anket dünya basınında! Almanya’dan dikkat çeken seçim analizi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son anket dünya basınında! Almanya’dan dikkat çeken seçim analizi

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye’deki seçimleri sayılı günler kala dünyada gözünü kulağını Türkiye’deki seçimlere çevirdi. Almanya basını cumhurbaşkanlığı seçimini analiz ederken Ermenistan basını ise Türkiye’deki son seçim anketini okuyucularıyla paylaştı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine az bir süre kala dünya medyası da gündemine Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son 20 yılda neredeyse her seçimi kazandığının altını çizen Alman Focus dergisi, “Türkiye çok önemli bir seçimle karşı karşıya” ifadelerine yer verdi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Seçim için geri sayım sürerken Alman basınından dikkat çeken bir analiz geldi. Ermeni gazetesi ise son anket sonuçlarını sayfasına taşıdı.

2023'ün en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen seçimin nabzını tutan pek çok televizyon ve gazete gelişmeleri anbean okurları ve izleyicileri ile paylaşıyor.

“ERDOĞAN SON 20 YILDA NEREDEYSE HER SEÇİMİ KAZANDI”

Yurtdışındaki seçmenler için oy verme işlemi devam ederken Almanya merkezli Focus dergisi dikkat çeken bir analize imza attı. 'Türkiye çok önemli bir seçimle karşı karşıya' diyen Focus Erdoğan'ın son 20 yılda neredeyse her seçimi kazandığının altını çizdi.

Erdoğan'ın seçmen tabanını seferber edebildiğine vurgu yapan Alman dergi 'Kılıçdaroğlu ise daha yumuşak bir üslupla toplumsal uzlaşma konusuna odaklanıyor' dedi.

Münih merkezli Süddeutsche Zeitung ise Almanya'da yaşayan Türklerin seçimdeki etkisine dikkat çekti. Haberde 'Almanya'da 1.5 milyon Türk, Erdoğan'ın iktidarda kalıp kalmayacağı konusunda şimdiden söz sahibi olabilir' denildi.

Yunan ERT ise Erdoğan'In seçime kısa bir süre kala önemli bir hamle yapabaleceğini yazdı. Haberde ERT'nin haberinde “Türkiye'deki siyasetçiler ve analistler bize, Erdoğan'ın "sihrini" son dakikada yapmaya ve gidişatı kendi lehine çevirmeye alışkın olduğunu hatırlatıyor” ifadesi yer aldı. Al Arabiya Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nu kıyasladı ve şu yorumda bulundu; 'Erdoğan büyüleyici bir hatipken, mütevazi Kemal Kılıçdaroğlu yumuşak konuşuyor.

SON ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADILAR

Ermenistan merkezli News.am ise son seçim anketlerini sayfasına taşıdı. Optimar araştırma merkezi Seçim öncesi anketini yayınlayan gazete 'Türkiye'de Erdoğan oyların %51,4'ünü, Kılıçdaroğlu ise %48,6'sını alacak' 'Erdoğan, savunma sanayii projelerini sunmaya devam ediyor' diyen Ethnos, muhalefetin bu projeleri hazır olmadığı yönünde eleştirdiğini yazdı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...