Seçimin ilkleri: Futbolcu da var müzisyen de

- Güncelleme:
Seçimin ilkleri: Futbolcu da var müzisyen de

Seçim 2023 Haberleri

Sandıktan birçok sürpriz çıktı. Türkeş kardeşler farklı partilerden Meclis’e girerken CHP 43 yıl aradan sonra Rize’de milletvekili çıkardı. Sanat, spor ve medya dünyasından birçok isim vekil seçildi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - 28. Dönem Milletvekili Seçimleri ilklere de sahne oldu.  Bu seçim bazı sürprizleri de beraberinde getirdi. CHP 43 yıl aradan sonra Rize’de milletvekili çıkarmayı başardı. İnşaat Mühendisi Tahsin Ocaklı, CHP Rize Milletvekili olarak Meclis’te yerini alacak. CHP, Erzincan ve Diyarbakır’da da sürpriz yaptı. 21 yıl aradan sonra Diyarbakır, sekiz yıl sonra da Erzincan’dan milletvekili çıkararak bu şehirleri de Meclis’te temsil etmeye hak kazandı.

AMCA-YEĞEN MECLİS’TE

Diyarbakır’ın köklü ailelerinden Ensarioğlu ailesinin üç ferdi farklı partilerden aday listelerine girmişti. Amca Salim Ensarioğlu, İyi Parti İstanbul’dan milletvekili seçilirken, yeğeni Mehmet Galip Ensarioğlu, AK Parti’den Diyarbakır milletvekili seçildi. İyi Parti’den Diyarbakır milletvekili adayı olan Salim Ensarioğlu’nun oğlu Vejdin Ensarioğlu ise Meclis’e giremedi.

Seçimin ilkleri: Futbolcu da var müzisyen de

Merhum Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş AK Parti’den Ankara milletvekili seçilirken, kızı Ayyüce Türkeş İyi Parti Adana milletvekili oldu. İki kardeş farklı partilerde Meclis’teki yerini alacak.

TÜRKİYE GÜZELİ DE VEKİL OLDU

AK Parti’nin 28. Dönem’de Meclis’te yer alacak milletvekilleri arasından sanat, spor ve medya dünyasında da isimler bulunuyor. Gazeteci Hulki Cevizoğlu İstanbul, Şebnem Bursalı İzmir, Türkiye Yüzyılı şarkısını besteleyen Yücel Arzen Hacıoğulları İstanbul, Payitaht Abdülhamit dizisi oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa, ve 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş Aydın milletvekili olarak Meclis’e girmeye hak kazandı.

Seçimin ilkleri: Futbolcu da var müzisyen de

YAZARIMIZ DA SEÇİLDİ

AK Parti Kahramanmaraş’tan aday olan yazarlarımızdan Prof. Dr. Mehmet Şahin de milletvekilli olarak bu dönemde Meclis’te yer alacak.

Seçimin ilkleri: Futbolcu da var müzisyen de

YEŞİL SAHALARDAN ‘GENEL KURUL’A

Spor dünyasından isimler de yeşil sahalardan Meclis sıralarına girdi. Hâlihazırda AK Parti İzmir Milletvekili olan Alpay Özalan ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı yeniden seçilirken, Konya’da da İyi Parti’den aday olan teknik direktör Ünal Karaman, Meclis’e girmeye hak kazandı.

Seçimin ilkleri: Futbolcu da var müzisyen de

28. Dönem Milletvekili Seçimleri gençlik kolları başkanlarının da yarışına sahne oldu. İzmir 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan Meclis’e girerken, Konya’dan aday olan CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik milletvekili seçilemedi.

DEVA’LI ERGİN TBMM’DE

Ergenekon ve Balyoz davalarının olduğu dönemde Adalet Bakanlığı yapan ve FETÖ kumpaslarına yol verdiği iddia edilen DEVA Partili Sadullah Ergin’in CHP listelerinden aday gösterilmesi büyük tepki çekmişti. Ergin, Ankara 1. bölge 4. sıradan aday gösterilmişti. CHP’nin Ankara 1. bölgeden 6 milletvekili çıkarmasıyla Ergin de Meclis’e girmiş oldu.

SANATÇI ve SPORCULAR UMDUĞUNU BULAMADI

İyi Parti‘den Hatay’da 2. sırada aday olan eski millî futbolcu Gökhan Zan ve İyi Parti kontenjanından CHP listesinde Ankara’dan aday gösterilen millî tekvandocu İrem Yaman ile AK Parti’nin Antalya milletvekili adayı eski hakem Kuddusi Müftüoğlu milletvekili seçilemedi. AK Parti’nin en genç adaylarından millî yüzücü Umut Arman Sonay da Meclis’e giremedi. Yeşil Sol Parti’den aday olan oyuncu Kerem Fırtına, TİP’in Muğla adayı oyuncu Mehmet Aslantuğ ve Balıkesir adayı Serhat Özcan, MHP’den aday gösterilen Seksenler dizisinin oyuncusu Özlem Balcı, AK Parti’den aday oyuncu Cansın Yılmaz Yaşar, TKP’nin adayı İlyas Salman, Yeniden Refah Partisi adayı Davut Güloğlu, İyi Parti Elâzığ milletvekili adayı iş insanı Faik Öztürk ve CHP’nin adayı gazeteci Hacer Foggo da seçimde umduğunu bulamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...