Seçim 2.tura kaldı, gözler 28 Mayıs’ta! 50 bin yeni seçmen oy kullanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçim 2.tura kaldı, gözler 28 Mayıs’ta! 50 bin yeni seçmen oy kullanacak

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye dün sandık başına gitti. 6 milyon gencin ilk kez oy kullandığı 14 Mayıs seçimleri 2.tura kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için gözler 28 Mayıs'a çevrildi. 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin genç bu seçimde ilk defa sandık başına gidecek.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde adayların seçilme yeterliliğini kazanamadığını, 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimin yapılmasına karar verildiğini resmen duyurdu.

GENÇLERİN 1 MİLYONA YAKINI İSTANBULDAN 

14 Mayıs seçimlerinde 60 milyondan fazla vatandaş oy kullanırken, bu yıl 6 milyona yakın genç ilk defa oy kullandı. Gençlerin 1 milyona yakını İstanbul'da sandık başına gitti.

İKİNCİ TURDA 50 BİN SEÇMEN DAHA OLACAK

TRTHaber’de yer alan habere göre 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin yeni seçmen oy kullanacak. Seçmenler nerede oy kullanacağını YSK'nın internet sitesi ve e-devlet üzerinden görebilecek.

ADAYLAR GENÇ SEÇMENE AĞIRLIK VERECEK

Cumhurbaşkanı adayları yeni genç seçmen kitlesini kazanmak için çalışmalarını yoğunlaştıracak. 28 Mayıs tarihine kadar olan süreçte gençlere yönelik etkinliklere daha da ağırlık verilecek.

Kaynak: TRT Haber

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...