YSK resmen duyurdu! Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: Türkiye, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, resmi olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu.

Son dakika haberi: 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar yüzde 50+1 oy oranını aşamadı, seçim ikinci tura kaldı. Bugün saat 08.00'de başlayan oylama, saat 17.00'de sona erdi.

İkinci tur seçiminde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, ikinci tur sonuçlarına göre resmi olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. 

Açılan Sandık% 100Sandık İkonu
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-05-31 17:47:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; saat 17.00'de sandıklar kapandı, YSK Başkanı Yener, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işleminin sona ermesinin ardından kısa bir değerlendirmede bulundu.

Oy verme sürecinin sona erdiğini ifade eden Yener, bu süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu. Yener, şunları kaydetti:

"Süreç içerisinde kurulumuza getirilen itirazlarda değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir. Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli olan personelimize il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize ve süreci baştan beri bizimle birlikte takip eden siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlar.”

Yayın yasağı hakkında da konuşan Yener, kurulun toplanarak bu konuyu görüşeceğini söyledi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

İKİNCİ TUR ANKARA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İSTANBUL SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İZMİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ANTALYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ADANA SONUÇLARI OY ORANLARI

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...