Sandıklar açıldı, şaşkına döndü: Seçim sloganı yüzünden binlerce oyu geçersiz sayıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Parti listesinde kendisine yer bulamayınca bağımsız milletvekili adayı olan Fatih Bucak, Şanlıurfalıların seçim sloganını yanlış anlaması nedeniyle binlerce oydan oldu. Yaklaşık 13 bin seçmenin hem AK Parti'ye hem de kendisine 'evet' mührü basması nedeniyle mağdur olan Bucak, kendisinden çok Cumhur İttifakı'na verilen oyların geçersiz sayılmasına üzüldü.

Şanlıurfa'da Bucak aşiretinin önde gelenlerinden olan Fatih Bucak, parti listesinde kendisine yer bulamayınca 14 Mayıs seçimlerinde bağımsız aday oldu. Bucak, seçim çalışmaları kapsamında şehirde gitmedik yer bırakmadı, vatandaşlarla 'bir oyu bana, bir oyu Erdoğan'a verin' çağrısında bulundu. 14 Mayısta sandık başına giden Şanlıurfalılar Bucak'ın isteğini geri çevirmedi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; seçim günü oy pusulası ile zarfı alan vatandaşlar kabine geçerek 'evet' mührünü Fatih Bucak'ın isminin olduğu vere vurduktan sonra aynı pusulada yer alan AK Parti'ye de vurdu. Şanlıurfa'dan yüksek bir oy bekleyen Bucak, sandıkların açılmasıyla şaşkına döndü. Vatandaşların sloganı yanlış anlayıp aynı pusulada 2 yere de 'evet' mührü vurduğunu fark eden Bucak, yaklaşık 13 bin oydan oldu.

BİNLERCE OY İPTAL EDİLDİ

Seçim çalışmalarında şehri gezerken vatandaşlardan milletvekilliği için kendisine bir oy, cumhurbaşkanlığı için ise Recep Tayyip Erdoğan'a bir oy istediğini söyleyen Fatih Bucak, şu ifadeleri kullandı:

"Bağımsız müracaat etmiştik. Tabii bağımsız seçim sonuçları, elimizdeki sayı 13 ila 15 bin arasında fakat toplamda 12 bin-13 bin iptalimiz var. O da şu şekilde: Ben Cumhur İttifakı'nı destekliyordum. Bir oy bana, bir oy Recep Tayyip Erdoğan'a demiştim. Pusulalarda bağımsız olarak benim ismime evet mührü basılmış, Recep Tayyip Erdoğan'a basılmış ve AK Parti'ye basılmış.

Dolayısıyla 11 bin iptalimiz var. 11 bin demek, ya da 15 bin iptal, neyse, tam detaylı olarak bilmiyorum, Tayyip Erdoğan'a, Cumhur İttifakı'na gitmiş. Gerçi bu 13 bin bana gelse yine milletvekili olmama yeterli değil ama Cumhur İttifakı'nın 13 bin oyu eksilmiş oluyor."

Sandıklar açıldı, şaşkına döndü: Seçim sloganı yüzünden binlerce oyu geçersiz sayıldı

"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu seçimden ders çıkarttıklarını söyleyen Bucak, "Seçmenimize bağımsızız, gerisini nereye verirseniz verin deseydik belki bu sorun yaşanmazdı ama bir oy bana, bir Tayyip Erdoğan'a deyince dolayısıyla iptaller çok yaşandı. Türkiye genelinde de bu tür sorunlar varmış. Biraz karışıktı, 2 pusula vardı. Böyle bir şeyin yaşanması normaldi. Tabii bu bizi yolumuzdan alıkoymadı. Hatalarımızı, eksiklerimizi, sandıklarımıza sahip çıkmayı öğrendik. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...