Zafer Partisi'nde toplu istifa!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zafer Partisi'nde toplu istifa!

Seçim 2023 Haberleri

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklamasının ardından partililerin bir kısmı bu duruma tepki gösterdi. Özdağ'ın kararının ardından Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegil,Yeşilyurt İlçe Teşkilatından yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiğini duyurup Sinan Oğan’ın kararının arkasında duracaklarını dile getirdi.

Türkiye'de 64 milyon seçmen 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilini seçmek için sandık başına gitti.Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.32, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45.01, Sinan Oğan ise 5,26 oy aldı. Bu sonuca göre Cumhurbaşkanı adayları %50 barajını aşamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turun kilit ismi olarak anılan ATA İttifakı'nın lideri Sinan Oğan geçtiğimiz günlerder Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı. Ata İttifakı’nın bileşenlerinden Zafer Partisi’nin lideri Ümit Özdağ ise bugün bazı taahhütler karşılığında Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK KARARI TEPKİ TOPLADI

Özdağ'ın bu açıklaması Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde partililerin tepkisine yol açtı. Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegil, bu desteğin ardından duruma tepki gösterip Yeşilyurt ilçe teşkilatı yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı. Çekmegil, "Bizlerin Zafer Partisi Teşkilatında bulunmamızın sebebi Türk milliyetçiliğinin kaybolmak üzere olan ruhunu yeniden ayağa kaldırabilmektir. Fakat parti başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı CHP'ye destek açıklaması biz alt kadronun milliyetçilik anlayışına ters düşmektedir. Bizler terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'nin gizli ortak olduğu bir oluşumun içinde bulunamayız. Hatta ve hatta HDP desteğini 6'lımasa koalisyonundan çekse bile CHP'nin HDP'nin ortağı olduğunu bildiğimiz için bu oluşuma karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu sebeple genel Başkanımızın açıklamalarına karşın en başta doğru kararı veren adayımız Sinan Oğan’ın kararının arkasında duracağımızı ve bu konuda kararlılığımızı belirtiriz. Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın CHP ortaklığı nedeniyle İlçe Teşkilatı olarak istifa ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...