Gurbetçi rekora koşuyor: Oy kullanan seçmen sayısı 1,5 milyonu aştı

- Güncelleme:
Gurbetçi rekora koşuyor: Oy kullanan seçmen sayısı 1,5 milyonu aştı

Seçim 2023 Haberleri

Yurt dışındaki temsilciliklerde 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemi yarın sona eriyor. Gümrük kapıları ve havalimanlarındaki oy verme işlemi ise 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar devam edecek.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Gurbetçiler önceki seçimlere oranla daha yüksek bir ilgi gösterdi. Dün saat 10.00 itibarıyla 3 milyon 416 bin 98 seçmenden 1 milyon 410 bin 447 seçmen temsilciliklerde, 104 bin 540 seçmen ise gümrük kapılarında oy kullandı. Dün 21.00 itibarıyla yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 666 bin 824 oldu. Yurt dışında oy kullanma işleminin yarın sona ermesinin ardından, oylar YSK’nin belirlediği yüksek güvenlik önlemleri altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirilecek. Bu oylar, Ankara’daki ATO Congresium Fuar Merkezindeki güvenlikli alanda saklanacak. Yurt dışı sandıkları Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...