Ortalık karıştı! Altılı Masa'da istifa sesleri

- Güncelleme:
Ortalık karıştı! Altılı Masa'da istifa sesleri

Seçim 2023 Haberleri

Görevi bırakmayacağının sinyallerini veren Kılıçdaroğlu’na CHP’de ‘istifa’ sesleri yükselmeye başladı. Aslı Baykal “Diktatör Kılıçdaroğlu CHP’yi yemeye devam etme kararı aldı” derken, Tanju Özcan da “İmamoğlu derhâl CHP’nin başına geçmelidir” ifadelerini kullandı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ilk turunda yaşanan hezimetin ikinci turda da tekrarlanmasının ardından Altılı Masa’da muhasebe dönemi başladı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinin ardından ittifak sorgulama dönemine girdi.

2012 yılında sosyal medya hesabından “Ben asla ve asla koltuğa kilitlenip ben hep burada kalacağım diye bir şey yok. O geride kaldı” açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, bugün ise görevi bırakmayacağının sinyallerini verirken CHP’de ‘istifa’ sesleri yükselmeye başladı. 

“TORUNLARINIZI SEVİN”

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal “Kılıçdaroğlu devam mı dedi? İstediğin gibi muhalefeti organize ettin, kendini aday ilan ettirdin! İstemeyenlerde bağrına taş basıp destekledi! Ama yeter. Lütfen bırakın, torunlarınızı sevin, 13 yıldır umut verdiniz. Bizi bu adama mahkûm ettiniz. Lütfen şu koltuk sevdalısı, gücünü sizden alan zavallılara kalkan olmayın, onurunuzla, gururunuzla istifa ediniz. Kazananlara bırakın. Diktatör Kılıçdaroğlu CHP’yi yemeye devam etme kararı aldı. Vebali buna destek olan herkesin boynuna olacaktır. CHP en yanlış adayla seçime girdi ve partiyi ele geçirip kuruluş ilkeleri ile helalleşen Kemal Bey ile vatandaş helalleşti. Doğruları söyleyip Kemal Bey’in yönetimini ve adaylığını eleştiren herkes ağır bir şekilde linç edildi ve âdeta bir operasyon yapıldı. Şimdi acilen hem Kemal Bey hem de onun gibi düşünen bütün yöneticiler ile CHP helalleşmeli. Türkiye’nin emniyetini, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinin sürekliliğini sağlamak iktidarda da olsa, muhalefette de olsa CHP’nin sorumluluğudur, bunu yapabilecek kişi başına geçmelidir” derken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan “Kılıçdaroğlu’na emekleri için teşekkür ederiz. Ama kendisini yanıltan, özellikle ilk turda yanlış yönlendiren, ‘O gitsin de biz gelelim’ diyen 3-5 zavallı, kendi menfaatlerini, ülke menfaatlerinin önüne koyan, yakın çevresindeki yalaka takım kaybetmiş ve ettirmiştir. Tarihî çağrımdır! Sayın İmamoğlu derhâl CHP’nin başına geçmelidir. Nokta” açıklamasında bulundu. 

“TEK BİR OYU BİLE YOK!”

CHP liderine bir diğer tepki eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen’den geldi. Seçmenin Kılıçdaroğlu’na güven duymadığını söyleyen Mehmet Sevigen “Eline bir kâğıt alıyor önüne gelenle imzalamaya gidiyor. Ülkeyi yönetmeye talip olan, Özdağ’ın önüne kâğıt alıp gider mi? Zaten Güneydoğu’da vatandaşlar oy vermiş, onları küstürmenin ne anlamı var. Biz mücadele etmeden Kemal Bey’e teslim ettik. Halkı anlayamadık biz burada. Güven duymuyorlar. Meral Hanım ‘Lütfen aday olmayın’ demişti. Siz aday olursanız İyi Parti seçmeni size de bize de oy vermiyor’ demişti” ifadelerini kullandı. Sevigen, Altılı Masa’yı da eleştirerek “Babacan’ın, Davutoğlu’nun bir tek oyu yok. Altılı Masa’yı kim bir araya getirdi, orada Altılı Masa var mı? Kemal Bey’i arkadan vuran onlar oldu. Kemal Bey’i yalnızlaştırdılar” diye konuştu.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ BÜYÜK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de “Şimdilik bütün muhalefeti nerede yanlış yapıyoruz diye kafa yormaya davet ediyorum” dedi. İyi Parti’den de Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiriler gelmeye başladı. Aday belirleme sürecinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘kazanacak aday’ vurgusunu, üstü kapalı olarak gündeme getiren İyi Parti Trabzon milletvekili Yavuz Aydın “Kılıçdaroğlu jübilesini Akşener’den özür dileyerek yapmalıdır” açıklamasında bulundu.

TEMMUZDA KURULTAYA GİTMEK ZORUNDA

Seçim sonrası Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki gücünü kaybedeceği ileri sürülürken, CHP’nin de en geç temmuz ayında kurultaya gitmesi gerekiyor. Temmuz 2022’de yapılması gereken 38’inci Olağan Kurultay, bir sene ileri atılmıştı. CHP kanadından henüz resmî kurultay tarihi ilan edilmese de en geç temmuz ayına kadar kurultay kararının alınması gerekiyor.

KÜÇÜK ORTAKLAR GRUP ARAYIŞINDA

Meclis’te toplam vekil sayıları 38’i bulan ve grup kurma yeterliliği bulunmayan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti grup arayışına girdi. Meclis’te daha etkin çalışmak aktif çalışmak için bir süredir temaslarda bulunan liderlerin, çatı parti üzerinde anlaşılması hâlinde Meclis’te altıncı grup olması planlanıyor. Grup toplantısında konuşma, genel kurulda söz hakkına sahip olma gibi imkânlardan faydalanmak isteyen küçük ortakların grup arayışına girdikleri belirtiliyor.

İYİ PARTİ'DE KURULTAY SANCISI

24-25 Haziran’da kurultaya gidecek olan İyi Parti’de de işler karıştı. Kurultay sürecinde giderken farklı adayların çıkması beklenen İyi Parti’de de Meral Akşener’in istifa etmesi gerektiği yönünde muhalif sesler yükselmeye başladı. İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal “Bahar gelmeden bitti. Yaz muhalefetle geçer. Winter is coming. Sayın Meral Akşener’i istifaya davet ediyorum” dedi. Eski İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu ise “Anlaşılıyor ki, herkes hâlinden memnun! Seçimle ilgili söylediklerinizden hiçbirisi gerçekleşmediği hâlde, sizin payınıza mahcubiyet ve sorumluluk namına bir şey düşmüyorsa sizin adınıza biz vazifeyi üzerimize alıp sizin adınıza biz üzülüp sizin adınıza biz mahcup olup ve bu sorumsuz siyaset etme tarzından, sizin adınıza tekrar biz istifa edelim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...