Nüfus müdürlükleri hafta sonu 13-14 Mayıs tarihinde açık mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nüfus müdürlükleri hafta sonu 13-14 Mayıs tarihinde açık mı?

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine 2 gün kala seçmenlerin sorunsuz bir şekilde oy kullanabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını yenilemek isteyenlere önemli bir kolaylık sağlandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü "Hafta sonu nüfus müdürlükleri açık mı?" sorusuna yanıt verdi.

14 Mayıs seçimlerine 48 saatten az bir süre kaldı. 60 milyonu aşkın seçmen için sandığa gitme günü yaklaşırken seçimlerde kullanılan oyların seçmenlerin yanlış bir davranışı sonucunda iptal olmaması için YSK tarafından kamu spotların yayımlanıyor ve seçimde oyun geçersiz sayılabileceği durumlar konusunda sıklıkla uyarılarda bulunuluyor.

Vatandaşlar seçim için oy kullanmaya giderken sürücü belgeleri veya kimlik belgeleri yanında bulunduğu takdirde oylarını kullanabilmeleri mümkün olacaktı. 

Oy kullanmaya ilişkin T.C. kimlik kartlarını yenilemek isteyen seçmenler için ise alınan kararla oluşabilecek olan yoğun talebin kontrolü için önemli bir adım atıldı.

Nüfus müdürlükleri hafta sonu 13-14 Mayıs tarihinde açık mı?

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU AÇIK MI?

Buna göre yeni kararla "Nüfus müdürlükleri hafta sonu açık mı?" sorusu da netleşmiş oldu. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamaya göre nüfus müdürlüklerinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı talepleri için hafta sonunda açık olacağı kaydedildi.

Bununla beraber işlemlerin de randevusuz olarak gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

Konuya dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklama yapıldı:

“Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacak vatandaşlarımızın T.C. Kimlik Kartı talepleri için nüfus müdürlüklerimiz 13-14 Mayıs’ta açık bulundurulacaktır.

İşlemler, randevusuz olarak yapılacaktır."

https://twitter.com/TCNufus/status/1656979392881467396

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...