Kaybedince muhalefet ağız değiştirdi

- Güncelleme:
Kaybedince muhalefet ağız değiştirdi

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması için her türlü söylemi kullanmaya başladı.

HABER MERKEZİ ANKARA - İlk turda terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin oyunu almaya yönelik ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, bu defa milliyetçi seçmeni etkilemek için ağız değiştirdi. Bazı halk buluşmalarında bozkurt işaretiyle selam veren Kılıçdaroğlu “PKK terör örgütüdür. PKK’nın kökünü kazıyacağız” cümlelerini sık sık kullanmaya başladı. Benzer şekilde ittifakın diğer bileşenleri de söylem değiştirdi. 28 Şubat döneminde İçişleri Bakanı olan ve alınan kararlar için “Uygulanacağına gönülden inanıyorum” diyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Ben hacıyım. 7 yaşından beri namaz kılarım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da ilk tur öncesinde terör suçundan cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderirken, önceki gün katıldığı bir televizyon programında bu defa milliyetçilik kartını çıkardı. İmamoğlu “MHP’li kardeşlerime sesleniyorum, ben ülkücülük nedir bilirim. Rahmetli ülkücü bir amcanın yeğeni olarak yetiştim” ifadelerini kullandı.

PROVOKASYONDAN MEDET UMMUŞ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki korsan mitinginde yaşanan provokasyondan menfaat ummuş. Akşener, katıldığı televizyon programında itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Akşener “Erzurum’dan sonra ben sayın Kılıçdaroğlu’nun 1. turda seçimi alacağına inandım ve bunu da belirttim. Böyle gördüğünüzde Meclis’i de alabileceğini denk düşürüyorsunuz. Bir bahane uydurmuyorum” dedi.  Meral Akşener, İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada aldığı mahkûmiyet kararından mağduriyet oluşturarak oy devşirmeye kalkıştığı için eleştirilerin hedefi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...