MHP'nin aday listesi belli oldu: Bahçeli memleketinden aday oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

MHP'nin 14 Mayıs seçimleri için hazırladığı milletvekili aday listesi belli oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sosyal medya hesabından liste çalışmasının tamamlandığını duyurdu. MHP Genel Başkanı Bahçeli Osmaniye 1. sıradan aday oldu. İşte il il milletvekili adaylarının listesi...

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 38 gün kala partiler aday listelerini duyurmaya başladı. Millet İttifakı'nda ortak liste krizi yaşanırken, listelerin neredeyse tamamen belli olduğu Cumhur İttifakı'nda ortak listenin gündemde olmadığı açıklanmıştı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da Cumhur İttifakı'ndaki tüm partilerin kendi listeleriyle seçime gireceklerini duyurmuştu.

MHP'DE ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

Bu açıklamanın ardından Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini duyuran MHP milletvekili aday listesinin belli olduğunu duyurdu. MHP Lideri Bahçeli, memleketi Osmaniye'den 1. sırada aday gösterildi.

Üç büyük şehirde öne çıkan isimler ise şöyle:

MHP'nin aday listesi belli oldu: Bahçeli memleketinden aday oldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak aziz milletimize takdim edeceğimiz aday listemizin çalışmaları tamamlanmıştır. Milletvekili aday listemiz bu gece 22.00'da EtikHaber sitesinde kamuoyuna duyurulacak ve 7 Nisan 2023 Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecektir. Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu; gerek parti tabanının ve teşkilatlarımızın genel temayülünü, gerekse kamuoyunun beklentilerini dikkate alarak büyük bir ciddiyet ve titizlikle mesai sarf etmektedir. Seçim takvimi gereğince MHP’nin milletvekili aday listesine bugün nihai şekli verilecek ve 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak” ifadelerine yer verdi.

İŞTE İSİM İSİM BÖLGE BÖLGE ADAY LİSTESİ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...