MHP’li Büyükataman’dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ‘alevi’ tepkisi: Kimseye faydası yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MHP’li Büyükataman’dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ‘alevi’ tepkisi: Kimseye faydası yok

Seçim 2023 Haberleri

Geçtiğimiz günlerde ‘Aleviyim’ başlıklı bir video paylaşan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na bir tepki de MHP’li Ataman’dan geldi. Büyükataman, konuyu gündeme getirmenin kimseye faydası olmayacağını belirterek geçmişteki sağ-sol çatışmalarını hatırlattı.

Türkiye seçime gidiyor… Seçmeni safına çekmek isteyen siyasiler, çalışmalarını sahada ve çeşitli yayın mecralarında sıklaştırdı. O isimlerden biri olan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, vaatlerini ve mesajlarını sık sık çektiği videolarla sosyal medya hesabından paylaşıyor.

'ALEVİYİM' ÇIKIŞI TARTIŞMA BAŞLATTI

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde ‘Aleviyim’ başlıklı bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışına Cumhur İttifakı cephesinden tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında ‘Aleviliği yaşa, söyleme’ derken konu MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman’ın da gündemindeydi.

İsmet Büyükataman, geçmişte sağ-sol çatışmalarını hatırlatarak "Bu siyaset dilinin kimseye bir yararı olmaz" dedi.

Büyükataman konuya ilişkin açıklamaları şöyle;

"Maalesef Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü bölmeye matuf çok özel gayretler ortaya koyan hadiselere şahit olduk. O dönemi yaşayanlar bilir, milletçe çok ağır faturalar ödedik. Gün geldi Türkiye'nin istikbalinin teminatı olabilecek pek çok vatan evladı 'sağ - sol çatışması' adı altında maalesef çatıştırıldı.

“ÇOK ACI FATURALARI OLDU”

Bin yıldır omuz omuza yaşayan, cuma günü aynı kıbleye yönelip secde eden, bayramı birlikte kutlayan, cenazesi olduğunda beraber kaldırıp, birlikte acı çeken bu necip milleti gün geldi sen Alevi'sin, sen Sünni'sin diye ayrıştırarak kardeşlik hukukunu zedelemeye çaba sarf ettiler. Ne yazık ki bunların çok acı faturaları oldu.

Gün geldi ilçeler, iller ayrıştı, aynı vatanın evlatları birbirine hasım kılındı. Yıllarca bu ağır faturaları ödemiş bir necip millet bugün ne yazık ki önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak huzuruna gelen ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun hiç öyle bir şey gündemde değilken birdenbire ben 'Alevi'yim aziz gençler' diye söylemine şahitlik ettik.

“MİLLETİMİZ SANDIKTA GÖSTERECEK”

Geçmişte yaşadıklarımızı dikkate alarak ifade ediyorum, hiç kimseye faydası olmaz. Bu ülkeye bir yararı asla söz konusu olmaz. Kaldı ki bu millet aday olmayı düşündüğünde 'Meşrebin ne?' diye sormadı. Dolayısıyla bu siyaset dilinin kimseye bir faydası olmayacağını unutanlara bir kez daha bu necip millet 14 Mayıs'ta gereken hatırlatmayı iradesiyle bir kez daha sandıkta gösterecek"

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...