MHP'den 54 yıl sonra bir ilk! Bolu'dan vekil çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhur İttifakı ortaklarından MHP, 54 yıl sonra ilk kez Bolu'dan milletvekili çıkardı. 50 bini aşkın oy alan MHP Milletvekili İsmail Akgül mazbatasını aldı. Akgül, "Dün neysek, bizde bugün aynıyız. Hayatımızda tek değişen omzumuza binen, memleketimizin omzumuza binen yüküdür" dedi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birçok ilke sahne oldu. Bazı partiler yıllardır vekil çıkaramadıkları illerde başarıya ulaşırken, bu illerden birisi de Bolu oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 54 yıl sonra bir ilki başardı.

50 BİNİ AŞKIN OYLA BOLU'DAN VEKİL ÇIKARDI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Bolu'da 54 yıldır milletvekili çıkaramayan MHP, 14 Mayıs'ta önemli bir başarıya imza attı. Bolu’da seçim sonuçlarına göre 50 bin 726 oy alan MHP, bir vekil çıkarmayı başardı.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen MHP’nin 1. sıra adayı İsmail Akgül adliyeye giderek mazbatasını aldı.

MHP'den 54 yıl sonra bir ilk! Bolu'dan vekil çıkardı

"DÜN NEYSEK BUGÜN DE AYNIYIZ"

Bolu Adliyesi'nde İl Seçim Kurulu Başkanı Zafer Koç’tan mazbatasını aldıktan sonra açıklamada bulunan Akgül, "Bizim için gurur verici bir olay oldu" derken, "Rabbim ‘Bizim İsmail’ olarak aynı samimiyetle, aynı iman ve itikatla memleketimize hizmet etmeyi nasip eylesin" dedi.

"Dün neysek, bizde bugün aynıyız" diyen Akgül, şu ifadeleri kullandı: "Hayatımızda tek değişen omzumuza binen, memleketimizin omzumuza binen yüküdür. Milletimizin bize vermiş olduğu yetkiyle inşallah bu samimiyetimizle memlekete hayırlı işler yapmak üzere, zaten gönüllü olarak bu memlekete hizmet ediyorduk. Şimdi bir yetkiyle hizmet etmenin onuru ve gururu içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz." (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...