Son dakika: MHP Lideri Bahçeli'den Babacan ve Kılıçdaroğlu'na 'anayasa' tepkisi: Kefendir!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: MHP Lideri Bahçeli'den Babacan ve Kılıçdaroğlu'na 'anayasa' tepkisi: Kefendir!

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: MHP Lideri Bahçeli, partisinin Çorum'da düzenlenen mitinginde konuştu. Anayasa ile ilgili söylemleri nedeniyle Millet İttifakı'na sert tepki gösteren Bahçeli, "Türklüğün anayasadan çıkarılması demek, kefendir." dedi.

Türkiye seçim arifesinde... 14 Mayıs'a sayılı günler kalırken partiler miting programlarını sıklaştırdı. O partilerden biri de Cumhur İttifakı bileşenlerindenj Milliyetçi Hareket Partisi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim kampanyası kapsamında hergün birkaç miting düzenliyor. Bahçeli'nin bugünkü durağı ise Çorum. Bahçeli kent meydanında vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında Millet İttifakı ve bileşenlerine hedef alan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin önünü kesmek için çırpınıyor. Kervan yağmacıları istikrarımızı bozmak için uğraşıyor. Bölücü terör örgütü PKK Kılıçdaroğlu’yla yol yürüyor. FETÖ Kılıçdaroğlu’na umut bağlıyor." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Türklüğün anayasadaki tanımının değiştirilmesine yönelik sözlerine ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuya dair ses çıkarmamasına sert tepki gösteren Bahçeli, "Türklüğü anayasadan çıkaracağız demedi mi? Kılıçdaroğlu sessiz kaldı. Türklüğün anayasadan çıkarılması demek, kefendir." şeklinde konuştu. 

Bahçeli'nin açıklamalarında satır başları şu şekilde;

Çorumlu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 9 gün sonra yapılacak seçimlerin demokrasimizin geleceğine hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini niyaz ediyorum. Demokratik bir yarışın gerçekleşmesini diliyor, seçime katılacak partilere başarılar diliyorum.

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ufukta görülmüştür. 14 Mayıs seçimlerini cumhurun zaferi ile pekiştirmek lazım. Milli birlik ve kardeşlikle beraber yaşarız. Engelleri zorlukları hep birlikte aşarız. Aziz milletim sıra sende. Ekmeğimizi büyütmek için aziz milletim sıra sende. Yatırım, ihracatı ve istihdamı artırmak için aziz milletim sıra sende. 

Söz sizin ,karar sizin, bayrak sizin millet sizsiniz. Geleceğinizi karartmak isteyenler var.

"TÜRKİYE'NİN TEMELLERİNE DİNAMİT DÖŞEMEK İSTİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önünü kesmek için çırpınıyor. Terörist Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim diyor. Kim kiminle yürür bakın siz. Biz halkımıza ne diyorsa bakıyoruz. Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ile yol yürüyor. Türkiye'nin temellerine dinamit döşemek istiyorlar.

MİLLET İTTİFAKI'NA ANAYASA TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu’nun Ağrı ve Van mitingleri bölücülüğün meydan okumasına sahne oldu.

Türklüğü anayasadan çıkaracağız demedi mi? Kılıçdaroğlu sessiz kaldı. Türklüğün anayasadan çıkarılması demek, kefendir. Türk milletini hiçbir alçak sökemez, buna güç yetiremez. 

THE ECONOMİST'İN SKANDALIN KAPAĞINA SERT TEPKİ

The Economist terör koridorunun açılacağını, Türk dış politikasının tamamen değişeceğini iddia etmiş. 7 düvel 14 Mayıs’ı bekliyor. Haçlı bakiyeleri son kozlarını oynuyor. Paravan Kılıçdaroğlu’nun arkasında duruyorlar. 14 Mayıs için mual hayal kuruyorlar. Etnik ve mezhep bölünmesine düşmüş Türkiye için ayin yapıyorlar, hevesleri boşunadır. Teröristin hükmü Türkiye’den geçmez.

"BAŞARAMAZLAR, TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEZLER"

Bebek katillerinin telkin ve temennileriyle yaprak bile kımıldamaz. Küresel emperyalizmin borusu Türk vatanında ötemez. Karşımıza kim gelirse gelsin, nasıl bir güce ve imkâna sahip olursa olsun, son neferimize, son damla kanımıza kadar milli şerefimizi, milli varlığımızı, istiklal ve istikbal haklarımızı gözü kara şekilde koruyacağız. Biz Türkiye’yi yolda bulmadık, zillete ve destekçilerine bırakmayacağız. Güvencemiz Çorum’dur. Gücümüz Türk milletinin eşsiz iradesidir. Başaramazlar, Türkiye’ye diz çöktüremezler.

"TEK YAPTIKLARI KOLTUK VE MAKAM TAKSİMİDİR"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ezberleriyle ülkemizi siyasi istikrarsızlık yıllarına geri götüremezler. Cumhurbaşkanı yardımcı sayısının her gün arttığı dokuz başlı zillet korkuluğuna Çorum tahammül etmez, geçit vermez. Zillet ittifakının tek yaptığı koltuk ve makam taksimidir. İşleri güçleri rant takviyesi, ikbal tahkimidir. Tek bir projeleri yoktur. Gündeme ve geleceğe dönük tek bir mesajları, kavrayıcı ve kuşatıcı sözleri, hazırlıkları, üstelik heyecan ve birikimleri yoktur.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ VURGUSU

Türkiye’de istikrar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle sağlanmıştır. Geride kalan yaklaşık beş yıllık dönemde ülkemizin karşılaştığı ağır sorun ve saldırılar Parlamenter Sistemin egemenliğinde gerçekleşmiş olsaydı hiç birinin altından kalkamaz, üstesinden gelemezdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kazanımları sayesinde, devletin ve hükümetin tesirli mücadelesiyle krizlere zamanında mukavemet edilmiştir. Siyasi ve ekonomik operasyonlara her anlamda direnç gösterilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi güvenlik, refah, huzur ve barış iklimini derinleştirmiş; kuvvetler ayrımını netleştirmiştir.

"BUNLAR İŞ BİLMEZ, YOL BİLMEZ, ERDEM BİLMEZ, AHLAK BİLMEZ"

Kazanan Türkiye olmuştur. CHP’sinden İP’ ine varıncaya kadar koalisyon dönemlerine övgüler düzen siyasi zihniyetler milletimizin ve ülkemizin munzam ve muntazam gerçekleriyle ters düşen aymazlardır. Bunlar iş bilmez, yol bilmez, erdem bilmez, ahlak bilmez. Akıntıya karşı kürek çekmek nafiledir. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak akılsızlıktır.

"CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞ MİMARIDIR"

Zillet ittifakı müstevlilerin ittifakıdır. Zillet ittifakı münasebetsizlerin ittifakıdır. Zillet ittifakı müstebitlerin ittifakıdır. Zillet ittifakı kalbi mühürlenmişlerin ittifakıdır. Zillet ittifakı münakaşanın, mütarekenin ve müfritlerin ittifakıdır. Bu ittifakın yolu Türkiye düşmanlarının yoludur. Bu ittifakın ortakları zalimlerin izindedir. Cumhur İttifakı ise Türk milletinin ahlak ve irfan ittifakıdır. Adaletin, ahlakın, hakkaniyetin, adil paylaşımın, milli duruşun, milli onurun, parlak bir istikbalin ittifakıdır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yükseliş mimarıdır.  İlerleyiş müşiri, istiklal müdafaasıdır. Türkiye zillete düşmeyecek, zillete yenilmeyecek, ziyan edilmeyecektir.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...