MHP Lideri Bahçeli, İYİ Parti’den istifa eden Ağıralioğlu’nu övdü: Vicdanının sesine kulak verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MHP Lideri Bahçeli, İYİ Parti’den istifa eden Ağıralioğlu’nu övdü: Vicdanının sesine kulak verdi

Seçim 2023 Haberleri

6’lı masada Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sürecinde yaşananlar ve HDP ile ilişkiler nedeniyle İYİ Parti’den olaylı bir şekilde istifa eden Yavuz Ağıralioğlu için “mertçe tepkisini dile getirdi” diyen Bahçeli, “MHP’yi PKK’ya değişenleri nasıl izah ve ifade etmeli?” diye sordu.

Tarihinin en önemli seçimleri için artık geri sayıma geçildi. Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa giderek hem cumhurbaşkanını hem de parlamentodaki milletvekillerini. Bu önemli güne 38 gün kalırken 4 aday cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIK SÜRECİ SANCILI GEÇTİ

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan aylar öncesinden ilan edilirken muhalefetin adayı ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu oldu. Ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylık süreci krizlerle doluydu. Öyle ki; İYİ Parti, Kılıçdaroğlu isminin adaylık için dayat6’lı masanın noter ve kumar masasına dönüştüğünü söyleyerek önce masadan ayrıldı. Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 3 gün sonra CHP’li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla masaya yeniden döndü.

AĞIRALİOĞLU’NUN İSTİFASI

Süreçte gelişmeler bu şekildeyken İYİ Parti’de masaya dönülmesine ve CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret edip desteklerini almasına kazanan kaldıran bir isim oldu. İYİ Parti’nin ağır toplarından bir dönem parti sözcülüğü ve grup başkan vekilliği yapmış Yavuz Ağıralioğlu, 6’lı masaya zehir zemberek sözler söyleyerek partisinden istifa etti.

BAHÇELİ ÖVDÜ

Ağıralioğlu’nun sözlerini ve istifa sürecini değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Bir tek İYİ Partili bir milletvekili vicdanının sesine kulak verip cesaret gösterdi, mertçe tepkisini dile getirdi ve partisinden istifa etti' ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'YE SERT SÖZLER

Türkgün Gazetesi’ne verdiği demeçte CHP ve İYİ Parti’ye HDP üzerinden sert yüklenen Devlet Bahçeli, "Ne CHP'den ne de İYİ Parti'den hiçbir itiraz gelmedi. Rahatsız olmadılar. Bilakis bıyık altından güldüler. CHP'nin PKK'yla ve HDP'yle birlikteliği tescillendi. İYİ Parti'nin ve diğer zillet partilerinin PKK'yla ve HDP ile eylem ve hedef ortaklığı alenileşti, pekişti. Bir tek İYİ Partili bir milletvekili vicdanının sesine kulak verip cesaret gösterdi, mertçe tepkisini dile getirdi ve partisinden istifa etti" şeklinde konuştu.

"MHP'Yİ PKK'YA DEĞİŞENLERİ..."

MHP’den ayrılıp İYİ Parti’yi kuran kadrolara ayrı bir parantez açan Bahçeli “MHP'yi PKK'ya değişenleri nasıl izah ve ifade etmeli? Bu kadar devşirilmiş bir siyasetin ülkemize sağlayacağı en küçük bir şeyden bahsetmek akıl karı mı? Ya CHP'yi nasıl tarif edelim? Aziz Atatürk'ün partisini bölücü teröre rehin bırakanları nasıl tanımlayalım? CHP'yi Kandil'in mağara deliklerine İP'le bağladılar" dedi.

Kaynak: Türkgün Gazetesi, Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...