Memleket Partisi ve CHP arasında 'görüşme' polemiği! Teklifler yapılıyormuş gibi yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memleket Partisi ve CHP arasında 'görüşme' polemiği! Teklifler yapılıyormuş gibi yapıldı

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylıktan çekilme iddialarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. İnce 'Son açıklamam' diye belirtirken "Teklifler yapılıyormuş gibi yapıldı" ifadelerini kullandı. CHP’den cevap gecikmedi. CHP'li Engin Altay görüşme polemiğiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında görüşme krizi devam ediyor. Fikri Sağlar’ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla, Muharrem İnce ile görüştüğünü açıklamasının ardından İnce’den yeni bir açıklama geldi. İnce ‘Son açıklamam’ diyerek yaptığı paylaşımda “Hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır.” dedi.

İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Her platformda siyasette ittifakların olabileceğini ama bu ittifakların menfaatler etrafında değil ilkeler etrafında olabileceğini söyledim.
İlke ittifakı kurabileceğimiz partiler arasında da CHP ve İyi Parti olabileceğini ifade ettim.
Katıldığım bir TV programında dostlar aracılığı ile bir görüşme yapıldığını ilk kez ben açıkladım. Bu dolaylı görüşmelerde ilkesel bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretleri öncesinde bir geri dönüş olmamıştır.
Bütün kamuoyu gibi bizde de (her ne kadar ziyaret adayların kesinleşmesine 24 saat öncesine bırakılmışsa da) partimizi ziyaretlerinde birinci ağızdan bir görüşme olur beklentisi oluşmuşken meselenin yakınından bile geçilmemiştir.
Daha sonra kamuoyunda bu konu ile ilgili tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır.

https://twitter.com/vekilince/status/1643897187577786370

Benim ilk günden beri duruşum net ve açıktır: kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim. Öyle olsaydı zaten CHP’deki konforumdan vazgeçmezdim. Benim derdim memlekettir. Bu memleketi düze çıkarmak için yola çıktığımız bana inanmış, bu yola gönül vermiş insanları yolda bırakacak herhangi bir adım atmam. Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi.
Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisi'nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem.
Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım."

CHP’DEN CEVAP: SAYIN İNCE İLE İKİ KEZ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

İnce'nin bu açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan bir açıklama geldi. Altay, " Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir cevap alınamamıştır." dedi.

https://twitter.com/enginaltaychp/status/1643902201201295361?s=20

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...