Kulisleri sallayan Mehmet Şimşek iddiası: Ekonominin başına geçecek! Düşünülen 3 görev var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kulisleri sallayan Mehmet Şimşek iddiası: Ekonominin başına geçecek! Düşünülen 3 görev var

Seçim 2023 Haberleri

Ankara kulislerinde dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimde yer almayı kabul ettiği konuşuluyor. Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin olumlu geçtiği ve ekonominin başına geçeceği öne sürüldü. İşte Şimşek’le ilgili konuşulan 3 görev…

Türkiye geçtiğimiz Pazar günü sandığa gitti. Milyonlarca seçmen cumhurbaşkanı seçmek için iradesini ortaya koydu.

YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre; 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı 2. tur oylamasının galibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Tarihi seçim geride kalırken şimdi gözler Yeni Kabine’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’deki yemin töreninin ardından yeni çalışma ekibini açıklayacak.

Seçim zaferin ardından yaptığı balkon konuşmasında önümüzdeki dönemde ekonominin yol haritasıyla ilgili ipuçları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi yönetimini kime vereceği merak ediliyor.

ANKARA KULİSLERİNİ SALLAYAN MEHMET ŞİMŞEK İDDİASI

Gelişmeler takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Maliye Bakanlığı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevi yapan Mehmet Şimşek’le ilgili kulisleri hareketlendiren iddialar var.

KONUŞULAN 3 GÖREV

İddiaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifini kabul eden Şimşek'in Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Baş Danışmanı ve Hazine ya da Maliye Bakanı görevlerinden birine getirilecek.

İSMİ BİLE YETTİ

Piyasalara güven veren bir isim olarak öne çıkan Mehmet Şimşek’in dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ve bugünkü haberlerinin etkisiyle borsada 2 gündür yukarı yönlü hareket var. Ayrıca bugün bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 10'a yaklaştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuracağı Yeni Kabine’nin cuma günü açıklanacağı ve Kabine üyelerin tamamen yeni isimler olacağı yönünde bilgiler de kulislerde dolaşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...