Kılıçdaroğlu'ndan keskin dönüş: HDP ile iş birliği tutmayınca ağız değiştirdi

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan keskin dönüş: HDP ile iş birliği tutmayınca ağız değiştirdi

Seçim 2023 Haberleri

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turda yaşadığı yenilginin ardından yapılan analizlerde, HDP ile iş birliğinin seçmen nezdinde olumsuz karşılandığı ve oy kaybına yol açtığı tespitlerinin ardından ağız değiştirerek milliyetçi söylem kullanmaya başladı.

HABER MERKEZİ ANKARA - Hem Kılıçdaroğlu hem de CHP’nin ağır topları terör örgütlerine şirin görünmek için sarf ettiği sözleri çabuk unuttu. Seçim sürecinde Kandil’den ve FETÖ’cülerden gelen destek açıklamalarına dahi sessiz kalan Kılıçdaroğlu dün düzenlediği basın toplantısında ilginç bir çıkışta bulundu. Kılıçdaroğlu “Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım, asla da oturmayacağım. Ülkem ve vatanım için çalışacağım. Buradan ilan ediyorum, hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, durmayacağım. Vatanını seven bizimle omuz omuza versin, sandığa gelsin” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu ikircikli tavrına AK Parti kanadından tepki yükseldi:
 
> AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya: Bir gün demokrat ertesi gün diktatör, bir gün hesap uzmanı ertesi gün batakçı, bir gün PKK/PYD sevici ertesi gün milliyetçi... Bir gün yerli ve millî teknoloji ister, ertesi gün TEKNOFEST alanını CIA’nın şirketine verir, bir gün ‘Şehir hastaneleri yandaşa peşkeş çekiliyor’ der, ertesi gün ‘Biz şehir hastanelerini savunuyoruz’ der. Bilin bakalım memleketin fırıldak siyasetçisi kimdir. 
 
> AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: Kendi seçmenine dahi saygıları yok. Sürekli kılıktan kılığa girip âdeta kendi seçmenlerinin akılları ile alay ediyorlar. Seçmenleri sandıklara gitmeleri için tehdit edip ‘tıpış tıpış’ gideceksiniz sözleriyle talimatlar veriyorlar. Girmedikleri kılık, takmadıkları maske kalmadı. 
 
> AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: Vatansevermiş, hadi oradan! 10 günlük sahte vatansever… Selahattin Demirtaş 10 günlüğüne vatansever taklidi yapsa kimse inanmaz değil mi? Kemal Kılıçdaroğlu’na da kimse inanmaz. Çünkü ha Selahattin Demirtaş, ha ‘Selahattin Demirtaş’ı hapisten çıkaracağım’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu.    

EN BÜYÜK ARZUSUNU UNUTTU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son çıkışı akıllara “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız, bana oy vereceksiniz. Demirtaş haksız yere tutuklu, siyasi bir tutuklu zaten. Bir an önce serbest kalması benim en büyük arzum. Biz YPG’yi terör örgütü olarak görmeyiz. Kendi bulunduğu yerde kendi halkını savunan örgüt olarak görürüz” sözlerini getirdi.
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...