Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında 1.tur itirafı: Sonuçlar sürpriz olmuş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında 1.tur itirafı: Sonuçlar sürpriz olmuş

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na konuk olduğu televizyon programında seçim sonuçlarıyla ilgili soruya "Doğrusunu isterseniz 1. turda sonuç alacağımızı düşünüyordum" cevabını verdi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tura günler kala katıldığı Habertürk yayınında açıklamalarda bulundu. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Seçimden bu sonucu bekliyor muydunuz?" sorusuna "Doğrusunu isterseniz 1. turda sonuç alacağımızı düşünüyordum. İki taraf da beklenen sonucu alamadı. Şimdi iki lider var. Ve tek bir oy pusulasında iki kişi var. Seçimin ötesinde bu bir referandum" ifadelerini kullandı. 

"MECLİS'TEKİ TABLO DEZAVANTAJ DEĞİL"

Meclis'te çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Tam tersine büyük bir yarar. Bakın ortak mutabakat metninde bütçe harcamalarının sağlıklı bir şekilde denetlenmesi için Kesin Hesap Komisyonu kuracağımızı, başkanlığını da ana muhalefet partisinden olmasını istedik. Yaptığımız bütün harcamaların hesabını parlamentoda muhalefete vereceğiz. Halkımız 'çoğunluk burada olsun' dedi. Eyvallah çoğunluk burada olsun. Mesele yok, her türlü denetime parlamento açık olacak. Yaptığımız açıklamalar, aldığımız kararlar. Parlamento bir denetim organı aynı zamanda. Parlamentoyu ve AK Parti'yi rahatsız edecek kanunu niye götürelim ki? Bizim götüreceğimiz yasalar toplumun yararına olacak. Biz Türkiye'de siyaset anlayışını değiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Habertürk

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...