‘Beni yanlış anladılar' diyen Kılıçdaroğlu'ndan 'Bayraktar' mesajı: Babalarıyla fotoğraf çektirdim paylaşmıyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
‘Beni yanlış anladılar' diyen Kılıçdaroğlu'ndan 'Bayraktar' mesajı: Babalarıyla fotoğraf çektirdim paylaşmıyorum

Seçim 2023 Haberleri

BAYKAR Teknoloji'nin liderleri Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşlerle 'SİHA' ve 'siyasallaşma' polemiği yaşayan Millet İtifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Onlar da benim şampiyonlar ligimde olacaklar" diyen Kılıçdaroğlu, Bayraktar kardeşlerin, “ABD’li firma“ çıkışına cevap vermesiyle ilgili ‘Beni yanlış anladılar” savunması yapıp ekledi: Yıllar önce babalarıyla fotoğraf çektirdim paylaşmıyorum.

Yayınladığı bir videoda Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğini söyleyen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, projeyi ise Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Özmen kardeşler ile gerçekleştireceğini söylemiş, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise "Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…" diyerek imalı bir paylaşımla tepkisini dile getirmişti. 

Kılıçdaroğlu, Bayraktar'a verdiği cevapta, "Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz." diyerek cevap vermiş polemiğin devamında Haluk Bayraktar ise "Ortaklarınız SİHA'larımıza 'katil' derken tek söz edemediniz" diye cevap vermişti. 

'BABALARIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİM PAYLAŞMIYORUM'

Habertürk TV'nin CHP Genel Merkezi'nden gerçekleştirdiği canlı yayında Bayraktar kardeşlerin, “ABD’li firma“ çıkışına cevap vermesiyle ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘Beni yanlış anladılar” savunması yaparak, BAYKAR Teknoloji'nin kurucusu Özdemir Bayraktar döneminde fabrikayı ziyerete gittiğini, fotoğraf çektirdiklerini ama paylaşmadığını söyledi. 

‘Beni yanlış anladılar' diyen Kılıçdaroğlu'ndan 'Bayraktar' mesajı: Babalarıyla fotoğraf çektirdim paylaşmıyorum

Savunma sanayinin desteklenmesi, bunun içinde bir rekabet ortamı oluşması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Bayraktar kardeşlere her türlü desteği de vereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken açıklamaları şöyle;

BAYRAKTARLAR DA ŞAMPİYONLAR LİGİNDE YERİNİ ALACAK

"Ben Bayraktar kardeşlerin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu daha önce de anlattım. Beni dinlememişler belli ki. Rahmetli babaları İkitelli'deki fabrikada çalışırken ziyaret ettim, sıkıntılarını anlattılar. Çok güzel ve nitelikli ekibi vardı. Hazırladıkları projelerle birlikte fotoğraflar çektirdik. Fotoğrafları paylaşmıyorum çünkü aileden izin almadığım için. Onlar da benim söylediğim şampiyonlar liginde olacaklar. Onları niye dışlayalım?Onlara her türlü desteği vereceğiz. Kim bu ülkede taş üstüne taş koyuyorsa ben onun siyasi görüşüne bakmam. Bütün bunları parti devleti içinde yaptılar. Ben bir önceki Teknofest'e de gittim son derece başarılı çalışmalar vardı. Pırıl pırıl gençler vardı. Keşke kendileri de beni orada karşılasaydı. Ben haber verdim 'gelmek istiyorum' dedim. Büyük bir ihtimalle çekindi ve kendisi ayrıldı. Bakan veya bakan yardımcısı bizi aldı, gezdirdi."

GÜÇLÜ BİR SAVUNMA SANAYİNE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU BİLİYORUM

"Kızılelma mı yaparsın, başka bir şey mi yaparsın bilmiyorum. Bu ülkenin güçlü savunma sanayine ihtiyacı olduğunu bilen birisiyim. Savunma sanayinin devlet için yapılması lazım. Bu güvenliğin coğrafyamızda önemini bilen insanım. Bunu yapıyorsanız tank palet fabrikasını Katar'a vermemeleri lazım. Alacağız o fabrikayı Katar'dan. ODTÜ'de bazı bölümler açılmasına izin vermediler. Rekabet olması lazım. İHA'yı başka firmalar da yapıyor. 'Hayır sen öğretme ben öğreteceğim' demek olmaz. Bugün ASELSAN, HAVELSAN 1980'li yıllarda kuruldu. Rahmeli Özal savunma sanayi fonunu kurdu. Devlet dediğiniz budur. 'Efendim ben İHA yaptım sen karşı çıktın' Yok kardeşim 1 tane değil 10 tane yap. Türkiye'de çip üreten firma var mı? Bilmezler. Ben gittim Bursa'da o firmayı da gezdim. Ama onlar bilmezler."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...