Kılıçdaroğlu yine var olanı vadetti: Yurt Dışı Türkler Başkanlığı zaten 13 yıldır faaliyette

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu yine var olanı vadetti: Yurt Dışı Türkler Başkanlığı zaten 13 yıldır faaliyette

Seçim 2023 Haberleri

Esnafın kredi borçlarının yapılandırılması, faizlerin silinmesi, asgari ücretten vergi alınmaması, ulusal vergi konseyi kurulması ve şehit ailelerine ÖTV’siz araç verilmesi gibi zaten yürürlükte olan birçok uygulamayı vaat olarak vatandaşa sunan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yine var olan bir şeyi vadetti.

HABER MERKEZİ ANKARA - Kılıçdaroğlu, son reklamlarında, zaten 2013’ten bu yana, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının hizmetinde olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı görmezden gelerek ‘Yurtdışı Türkler Bakanlığı’ kurulacağını belirtiyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına destek olunması için 6 Nisan 2010’da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) kurulmuştu. Başkanlık, eğitim anlamında donanımlı vatandaşların yetiştirilmesi, yurt dışındaki Türklerin istihdam oranlarının artması, toplumsal hayatta yer edinerek daha başarılı noktalara gelmesine için çeşitli politikalar uyguluyor. Türkiye’nin tanıtılması ve Türk kültürünün yaygınlaştırılması için de çeşitli projeler geliştiriyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...