İYİ Parti'deki kavganın ardından şoke eden Koray Aydın iddiası: 'Vazgeçin yoksa kan çıkacak'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

İYİ Parti Ankara temayül yoklamasında çıkan şiddetli kavganın yankıları sürerken, kulislere şoke eden bir iddia düştü. Buna göre, Koray Aydın'ın ekibinin genel merkezi arayıp, "Optik okuyucu işinden vazgeçin yoksa kan çıkacak" dediği öne sürüldü.

İYİ Parti, Ankara 2. Bölge milletvekili aday adaylığı için düzenlenen ön seçim programı tartışmalara sahne oldu. Mükerrer oy tartışmasında İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat'ın ekibiyle İYİ Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Adnan Beker'in ekibi kavgaya tutuştu. Yaşananların ardından gündeme dikkat çeken bir iddia geldi. Koray Aydın'ın ekibinin genel merkezi arayıp, "Optik okuyucu işinden vazgeçin yoksa kan çıkacak" dediği iddia edildi.

SANDALYE VE YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

A Haber'de yer alan habere göre, İYİ Parti'nin ön seçimlerinde Şenol Sunat ile Adnan Beker arasında başlayan mükerrer oy tartışmasında Sunat'ın hedef göstermesi sonrası taraflar birbirine girdi.

Sunat'ın "fazla oy" atıldığı ve seçimin iptali istemesinin ardından başlayan kavgada, sandalye ve yumruklar havada uçuştu. Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat'ın tartışma öncesi dışarıda bir değerlendirme yaptığı ve değerlendirmeye tarafların karşı çıktığı ifade edildi.

İYİ Parti'deki kavganın ardından şoke eden Koray Aydın iddiası: 'Vazgeçin yoksa kan çıkacak'
Koray Aydın 2017'de kurulan İYİ Parti'nin kurucu isimleri arasında da yer alıyor.

CHP YERİNE İYİ PARTİ'DEN ADAY OLDU

İYİ Parti'deki kavgayı yorumlayan Sabah gazetesi yazarı ve ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, dikkat çeken bir kulis bilgisi aktardı. 

Bursalı'nın açıklamaları şöyle:

"Ankara'daki seçimlerde çekişme olacağı zaten belli olan bir şeydi. Koray Aydın ve Uğur Poyraz dışındaki isimler yerel gibi kalıyordu ama aslında öyle değil. Adnan Beker, Serdar Tunç, Yüksel Aslan gibi isimler de var.

Yüksel Aslan bu kavga görüntülerinin en büyük sebeplerinden biri. Kendisi Mansur Yavaş'ın Özel Kalem Müdürü. Ancak Aslan, CHP yerine İYİ Parti'den aday adayı olmak istedi.

KAVGANIN FİTİLİ BÖYLE ATEŞLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan afişlerde Yüksel Bey'in fotoğrafları vardı. Belediye isterse bu bilboardları vermeme hakkı da var.

En fazla Yüksel Bey ile ilgili tartışma çıkacağını söylemiştim. Adnan Beker ise ABB'de İyi Parti'nin Grup Başkanıydı. Koray Aydın da bu kavganın içinde. Serdar Tunç vardı bir de. Tunç İyi Parti Ankara İl Başkanlığı için Koray Aydın'ın adayıydı. 15 Temmuz'da da tweetleri vardı. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan insanlara küfür etmişti."

AYDIN'IN EKİBİ İTİRAZ EDİNCE, OYU 210'A YÜKSELDİ

Bursalı, kavga sonrasında oylamanın ve sayımın durdurulduğunu, gece yarısı ise oy sayımının tekrar başlatıldığını belirtti.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun önerisi üzerine optik sayım ile oy sayımı yapıldığını aktaran Bursalı, "Bu durumda Koray Aydın'a 70 oy çıkıyor. Koray Aydın'ın ekibi buna itiraz ediyor ve normal sayım yapılması isteniyor. Koray Aydın'ın oyu bu durumda 210 çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Bursalı ses getiren açıklamalarına şöyle devam etti:

"Koray Aydın'ın ekibi genel merkezi arıyor 'Optik okuyucu işinden vazgeçin yoksa kan çıkacak' ifadelerini kullanıyor. Koray Aydın, Akşener'in FETÖ desteğiyle bu göreve geldiğini de söyleyen bir isim."

(A HABER)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...