İYİ Parti'de liste krizi: Aytunç Çıray imalı paylaşımla adaylıktan çekildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'de liste krizi: Aytunç Çıray imalı paylaşımla adaylıktan çekildi

Seçim 2023 Haberleri

Seçim heyecanı 14 Mayıs yaklaştıkça artarken, Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından, milletvekilliği aday listeleri için son saatlere girildi. Millet İttifakı ile seçime giden İYİ Parti'de ise 'ortak liste' ile başlayan kriz büyüyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, önümüzdeki günlerde nedenini açıklayacağını duyurarak milletvekili adaylığından çekildi. Çıray'ın İYİ Parti'nin baraj altı kalan oyları için çalışmaya devam edeceği öğrenildi.

Seçime sayılı günler kala, partiler milletvekili aday listeleri için son hazırlıklarını yaparken, yerinden memnun olmayan adaylar bir bir çekildiklerini duyuruyor.

İYİ PARTİ'DE LİSTE KRİZİ BÜYÜYOR

'Ortak liste' krizini aşamayan Millet İttifakı'nın üyesi İYİ Parti'de de İzmir Milletvekili Aytun Çıray milletvekilliği adaylığından çekildiğini duyurdu. 

'BARAJ ALTINDA KALACAĞIZ' İMASI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çıray, İYİ Parti oylarının baraj altında kaldığını ima ederken, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çıray, adaylıktan çekilme sebebini ilerleyen günlerde açıklayacağını söyledi.  

Twitter hesabından açıklama yapan Çıray, şu ifadeleri kullandı: 

"14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti milletvekili adaylıgımdan feragat ediyorum. İzmir'de saygıdeğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım. Yaşasın Atatürk!"

https://twitter.com/TCAytunCiray/status/1644783075375603713        

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...